Tümü

e-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

Faprika
E-Ticaret

İnternete erişimin kolaylaşması, online alışveriş oranlarının artması ve korona virüs ile birlikte E-Ticaret sektörü ürün satın alma konusunda ilk başvurulan yerlerden biri oldu. Peki E-Ticaret yaparak ürün satmak isteyenleri neler bekliyor? Potansiyel müşteriler en çok hangi ürünler yöneliyor? Ürün belirlemek ve tüketiciye sunmak için hangi yollar izlenmeli? Gelin tüm bu sorulara birlikte yanıt arayalım..

İnternet ölçümleme araştırmasını yöneten Gemius’a göre Türkiye’de 2020’nin son çeyreğinde internet kullanıcılarının %95’i E-Ticaret sitelerinden birini ziyaret etmektedir. 2020 yılında korona virüs sürecinde temasın en aza indirilmesi ve birçok fiziki mağazanın kapalı kalmasıyla E-Ticaret sitelerine olan talep arttı. Bu dönemde kullanıcıların birçoğu ilk kez online alışveriş yaptı.

E-Ticaret sektörü kullanıcıların taleplerine göre şekillenmektedir. Bu durum sanal bir mağaza açmak isteyenlerin ürün seçimi konusunda en iyi karar vermesini gerektirmektedir.

E-Ticarette En Çok Hangi Ürünler İlgi Görüyor?

E-Ticarette en çok ilgi gören ürünler fiziki mağazalardakine oranla farklıdır. Bu nedenle ürün satmak isteyen bir işletme stratejik bir karar vermelidir. Peki işletmeler hangi ürünleri seçmeli? Cevabı yazımızın devamında..

Hazır Yemek ve Organik Besinler

Korona virüsün tüm dünyada etkili olmasıyla birçok sektör kapanmak zorunda kaldı. Ancak gıda sektöründe yükselişler gözlendi. Bugün E-Ticaret yapılmasa yokluğu en çok hissedilecek sektör yemek sektörü olacaktır.

Çalışanlar ve farklı kültürlere ait yemekleri denemek isteyenler online siteler sayesinde anında sipariş verebiliyor. Bunun yanı sıra üreticiden tüketiciye direkt olarak gönderilen organik ürünlere olan ilgi de artmaktadır. Tüm bunlar hazır yemek ve organik besin sektörünün E-Ticarette benzersiz bir noktasında olmasını sağlamaktadır.

E-Ticarette yeme-içme sektöründe hizmet vermek istiyorsanız sayısı gittikçe artan online yemek siparişi konusunda çalışmalar yapabilirsiniz. Bu sayede tüketicilerin ilgisini kolaca çekerek satış yapabilirsiniz. Burada kullanıcı yorumları ve puanlarına çok dikkat etmeniz gerekir.

Teknolojik Ürünler

Son zamanlarda sağladığı kolaylıklardan dolayı akıllı süpürgeler büyük ilgi gördü. Bunun yanı sıra akıllı telefonlar, saatler, VR aksesuarları ve bluetooth kulaklıklar da ilgi çekmeye devam edenler ürünler arasında. Evlerde kullanılan blender gibi küçük ev aletleri de en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Ürün tedarik etme ve satış süreci adımlarını doğru uygulayan bir firma, fiziki mağaza masrafları olmayacağından daha kolay kar edebilir.

E-Ticarette teknolojik ürünler satmak sanıldığı kadar kolay değildir. Özellikle ürün paketleme konusuna ekstra özen göstermek gerekir. Ürünlerin kullanıcıya hasarsız bir şekilde ulaşması iade oranlarını azaltırken aynı zamanda olumlu yorumlar almanızı sağlayacaktır. Bu da sitenizi ziyaret eden kullanıcıların karar verme sürecini pozitif yönde etkileyecektir.

Mobilya ve Dekorasyon

Pandeminin etkisiyle evlerden çalışmaya başlamamız ve evde daha fazla vakit geçirmemiz sonucu mobilya ve dekorasyonda değişiklik yapma oranı artmıştır. Yaşam alanını yenilemek isteyenler çalışma masası, sandalye, kitaplık, tablo ve mum gibi ürün arayışına girmiştir. Bu kategoride ürün satacaksanız nakliyenin zor olduğunu bilmelisiniz. Kargo konusuna ekstra özen göstererek

Kişisel Bakım ve Kozmetik Ürünleri

Ülkemizde son dönemlerde Kore kozmetik ürünlerine olan ilgi artmıştır. Bunun sonucunda Kore kişisel bakım ve kozmetik ürünleri satan siteler yükselişe geçmiştir. Hala birçok markanın ürünü ülkemizde bulunmadığından bu yönde bir çalışma yapılabilir. Spesifik ürünlere yönelmeniz sitenizin ilk aranan yer olmasına yardımcı olabilir. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta talep edilen bir marka ya da ürün bulmak olmalıdır.

Spor Kıyafetleri ve Ekipmanları

Egzersiz yapma ihtiyacı evlerde kaldığımız 2 sene boyunca çok daha fazla hissedilmiştir. Spor yapmak için gereken ekipmanlar ise E-Ticaret sitelerinden karşılanmaya başlamıştır. Uygun fiyatlı ürünler ve setler satan online siteler fiziki mağazalara göre çok daha avantajlı bulunmaktadır. Bu alanda hizmet vermek istiyorsanız spor ayakkabı, tayt, yoga matı, pilates ürünleri, yürüyüş bantları ve ağırlıklar satılabilir.

Temizlik ve Hijyen Ürünleri

Geçtiğimiz yıldan itibaren maske, dezenfektan ve kolonyaya satışlarında ciddi artış görülmüştür. Fiziki ve sanal mağazalarda en çok bu ürünler satılmış, zaman zaman talebin karşılanmasında zorluklar yaşanmıştır. Hayatta hızla gelişen bu değişimle birlikte fiziksel mağazalara toptan satış yapan tedarikçiler online olarak perakende satış yapmaya başlamıştır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık