Tümü

En İyi E-Ticaret Yazılımında Hangi Özellikler Aranmalı?

Faprika
E-Ticaret

E-Ticaret sitesi üzerinden satış yapmak isteyenler için en önemli konu E-Ticaret yazılımıdır. Bu konuda daha iyi karar vermenizi sağlamak için E-Ticaret yazılımı satın alırken hangi özellikleri aramanız gerektiği konusuna değineceğiz.

Online platformda mağaza açmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Ödemelerden müşterilere ve ürünlere kadar tüm noktalarla tek tek ilgilenilmesi gerekir. Kurulum aşamasında verilmesi gereken ilk karar hangi yazılımın kullanılacağıdır. Eğer en iyi E-Ticaret yazılımı seçilirse işleyiş daha sistematik bir şekilde ilerleyecektir. Bu aşamada akıllara “İyi bir E-Ticaret yazılımı hangi özelliklere  sahip olmalı?” sorusu gelecektir. Gelin bu soruya birlikte cevap arayalım.

Müşteri Destek Hizmeti Sunmalı

İyi bir E-Ticaret yazılımı satın almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk şey destek hizmeti bulunması olmalıdır. Sorunsuz destek hizmeti verecek bir yazılım aldığınızda mağazanız sürekli açık olacaktır. Bu sayede daha fazla satış yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra yazılımı satan firmanın size destek vermesi de gerekir. Böyle bir firmaya siteyle ve işleyişle ilgili sorularınızı rahatlıkla yöneltebilirsiniz.

Yazılımla ilgili dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da raporlama seçenekleri olmalıdır. Belirli aralıklarla raporlamalar alabilmeniz satışa dair bilgiler, ürünlere yapılan olumlu ve olumsuz geri dönüşler ve site trafiği hakkında analizler elde etmenizi sağlar. Elde ettiğiniz rapor sonuçlarına göre sitenizde iyileştirmeler ve pazarlama stratejileri yürütebilirsiniz. Etkili çalışmalar gerçekleştirmek istiyorsanız bu seçeneğe dikkat etmeniz iyi olacaktır.

E-Ticaret Yazılımı SEO’ya Uygun Olmalı

SEO’nun E-Ticaret siteleri üzerindeki olumlu etkisi artık herkes tarafından biliniyor. Arama motoruyla ilgili çalışmalara uyum sağlayacak bir yazılım alırsanız, büyümeniz daha kolay olacaktır. SEO çalışmalarının en büyük avantajı kalıcı sonuçlar almaktır. Bunun için çalışmaların profesyonel bir firma tarafından yürütülmesi gerekir.

Farklı Ödeme Yöntemi Seçenekleri Sunmalı

Satış oranlarınızı belirleyecek bir başka etken de ödeme yöntemleri konusunda sağladığınız kolaylıklar olacaktır. Farklı ödeme yöntemleri sınmanız müşterilerin hoşuna gidecektir. Bunun için satın alacağınız E-Ticaret yazılımı farklı ödeme yöntemlerine optimize edilebilir olmalıdır. Sanal Pos, havale, kapıda ödeme gibi seçenekler bulunursa daha fazla kullanıcıya hitap edebilirsiniz.

Sosyal Medya Entegrasyonu, E-Posta Gönderimi ve Blog Bölümü Olmalı

Sosyal medya platformları dijital pazarlama çalışmalarında önemli bir yer tutar. E-Ticaret yazılımı sosyal medya hesaplarına entegre olursa pazarlama yapmak kolaylaşacaktır. Bu sayede sosyal medya hesaplarınız üzerinden sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz. Sitenize gelen ziyaretçi sayısının artması ise site trafiğini arttırarak büyümenize yardımcı olacaktır. Dijital pazarlama çalışmalarınızda sosyal medya hesaplarının yanı sıra bazı araçlara sahip olmanız gerekir. Blog bölümü ve e-posta gönderme seçeneklerinin olması faydalıdır. Blog bölümü sayesinde müşterilerinize güncel bilgiler sunabilirsiniz. Herhangi bir içeriğinizi okumak için sitenize gelen bir ziyaretçi içeriğiniz sayesinde ürün almak isteyebilir. E-posta çalışmaları ise satış öncesinde ya da sonrasında işinize yarayacaktır. En yeni kampanya ve indirimlerinizden abonelerinizi haberdar edebilirsiniz. Bunun yanı sıra sitenizden ayrılan müşterilere mail atarak sepetteki ürünlerinizi hatırlatabilirsiniz. Tüm bunları yapabilmeniz için sitenizi kurarken kullandığınız E-Ticaret yazılımı içerisinde bu özelliklerin yer alması gerekir.

Tek Bir Yerden Kargo Yönetimine İzin Vermeli

Kargo yönetimi yazılım seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka noktadır. Müşterilerin verdiği siparişin doğru adrese ulaşabilmesi için kargo yönetimi çok önemlidir. Bu aşama doğru yönetilmediğinde ürünler müşteriye geç ulaşabilir, yanlış adrese gidebilir ya da eksik ürün gönderilebilir.  Kargo konusunda başarısız olan bir firma müşterilerin olumsuz yorumlarına maruz kalacaktır.

Envanter ve Ürün Yönetimi Kolay Yapmayı Sağlamalı

E-Ticaret sitenize çok sayıda ürün satışı yapacaksanız ürün ve envanter yönetiminin kolay bir şekilde yapılması gerekir. Bunun için site içerisindeki ürünlerin düzenlenebilmesi, açıklamaların yazılması ve envanter bilgilerinin kayıt altına alınabileceği bir arayüz gerekir. E-Ticaret yazılımı seçerken paket içerisinde bu özelliklerin olup olmadığına mutlaka bakmalısınız. Sitenizin kurulduğu ilk zamanlarda bu özelliğin önemini anlamayabilirsiniz ancak sipariş oranlarınız arttığında ne kadar iyi bir özellik olduğunu fark edersiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık