Neden Pazaryerlerinde Satış Yapmalısınız?

Faprika
E-Ticaret

İnternetin günlük yaşamlara büyük katılımı ve küresel olarak online ürün satın alan çok sayıda müşteriyle birlikte e-ticaret sektörünün gelişimi her geçen gün artıyor. Ticaret yapan biriyseniz online satış yapma fikri, işinizin büyümesi açısından asla yanlış değildir (hele ki bu zamanda!). Online satış, küresel olarak erişiminizi genişletir ve bu da normalden daha fazla kar elde etmenize yardımcı olur.

Bir E-ticaret sitesi kurmanın yanı sıra çevrimiçi satış yapmanın birçok yolu vardır. Ticaret erbabı olarak ürünlerinizi ünlü bir Pazaryeri aracılığıyla satabilirsiniz. Pazaryerlerinde satıcılar arasında artan rekabet, satıcıları daha fazla müşteri çekmek için bazı yeni stratejiler uygulamaya teşvik eder. Çok sayıda potansiyel müşterinin talebini anlamak için, HepsiBurada, Gittigidiyor, N11, vb. pazaryerlerinde satış yapabilir ve ürünlerinizi daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. Unutmayın çok daha fazla potansiyel müşteriye erişiminiz olacak.

Önemli Bilgi: Faprika ile e-ticaret’e adıom atabilir ve tüm popüler pazaryerleri entegrasyonu sayesinde ürünlerinizi tek bir yerden yönetebilme şansına sahip olursunuz. Daha fazla bilgi için paketlerimizi inceleyin!

Hedef Kitlenize Daha Çabuk Ulaşırsınız!

Hepsiburada, N11, Trendyol, Amazon, Çiçek Sepeti vb. büyük popülaritesi olan pazaryerleri pazarlama için herhangi bir para harcamak zorunda kalmadan size otomatik olarak tüm müşterileri için erişilebilirlik sağlar. KOBİ’ler için bu yatırım; herhangi bir yatırım yapmadan büyük kitlelere erişim ve dolaysıyla iyi karlar elde edebilmeleri açısından harika bir fırsattır.

Düşük Yatırım Maliyeti

Pazaryerleri her şeyi tek bir noktadan yönettiği için küçük birkaç harcama dışında neredeyse hiç yatırım yapmanız gerekmez. Bu nedenle kendi e-ticaret sitenizde satış yapmaya kıyasla bir pazaryerinde satış yapmak demek minimum yatırım maliyeti demektir. Örneğin: neredeyse tüm pazaryerlerinde satış yapmak için aylık ödeme yapmazsınız. Sadece komisyon, listeleme ve uygun kargo ücretleri gibi standart ücretler ödersiniz. Ürünlerinizi yüklediğiniz anda satış için hazırsınızdır.

Düşük Tanıtım Maliyeti

Eğer sadece kendi e-ticaret sitenizden satış yapmak isterseniz, tanıtım ve reklam maliyetleriniz sabit bir oranda olmayacaktır. Rakiplerinizde sizin gibi tanıtım ve reklam amacı güttüğünü düşünürseniz, bu sürekli artan reklam maliyetleriyle karşılaşmanız gerektiğini gösterir.

Pazaryerlerinde düşük SEO ve reklam ücretlerini ürün bazında ödersiniz. Çünkü pazaryerleri reklam ve tanıtım için çok büyük rakamlar harcarlar. Bu nedenle kendi e-ticaret sitenizle ulaşamayacağınız potansiyel müşteriyi sizin için hazır hale getirirler.

Marka Bilinirliği ve Güven

Kendi e-ticaret siteniz için marka bilinirliği yaratmak oldukça meşakkatli ve zorlu bir süreçtir. Bu konu, SEO ajanslarından hizmet almanızı gerektirir. Eğer buna uygun bir yatırım maliyetini karşılayacak gücünüz yoksa bu durum e-ticaret işletmeniz için uzun ve zorlu bir sürecin sizi beklediğini gösterir.

Pazaryerleri, çok büyük şirketler olduğundan dolayı marka bilinirliklerini ve güven duygusunu müşterileri açısından tamamlamışlardır. Müşteri geri bildirimlerine ve desteğe devasa yatırım yaparak, güven ve marka bilinirliği konularında farklı departmanlarda farklı stratejiler geliştirirler. Bu nedenle pazaryerleri e-ticaret fikrine yeni giren girişimciler için harika bir yoldur.

Doğru Pazar Yeri Seçimi

Bütün pazaryerleri ürününüz için uygun olmayabilir. Ürününüzün tam karşılığı olan pazaryeri seçimini akıllıca yapmalısınız. Yanlış bir pazaryerinde konumlanmayan bir ürün için hiçbir getiri sağlayamayabilirsiniz. Her pazaryerinde standartlaştırılmış kayıt süreçleri, gereksinimler, şartlar ve koşullar vardır. Bu talimat ve yönergeleri incelemeli ve hangi pazaryerinin ürünlerinize doğru konumlandırma ve marka değeri sağlayacağını iyi bir şekilde anlamalısınız.

Bir Pazaryeri hakkında kontrol edilecek 6 başlık

Her pazaryeri farklı bir çalışma mantığında olsa da aralarında benzer olan ve bir satıcı için mutlaka kontrol edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Bunlar;

  • Web site trafiği
  • Müşteriler üzerinde bıraktığı etki ve itibar
  • İstikrar
  • Ödeme süreci
  • Politikalar ve yönergeler
  • Pazaryeri kullanıcı arayüzü (tasarım)

Sonuç

Bir pazaryerinde satışla ilgili daha az karmaşa satıcılar için her zaman daha iyidir. İşletmenizin daha iyi tanınması ve pazaryeri mağazanız için mükemmel bir seçim olması gerçekten gereklidir. Bu nedenle hangi pazaryerinde satış yapmayı seçerseniz seçin, e-ticaret sektöründeki en son trendlerin farkında olmak ve bunu gelecekte karlı bir işletme için uygulamak oldukça önemlidir.

Hem e-ticaret sitenize sahip olabilir hem de aynı anda birçok pazaryerinde ürünlerinizi sıralayabilirsiniz. Bunun için gerçek bir e-ticaret yazılımına ihtiyacınız var. Faprika bu konuda size yardımcı olabilecek harika e-ticaret paketleri sunar. Paketlerimize göz atmadan e-ticaret işine sakın karar vermeyin!

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık