Tümü

Web Sitenize Kullanıcı İncelemeleri Yerleştirmeniz İçin 4 Stratejik Neden

Faprika
E-Ticaret

Web sitesinde çevrimiçi tüketici incelemelerini görüntülemek, işi güçlendirmeye yardımcı olabilir. Neredeyse herkese deneyimlerini ifade etmeleri için konuşma hakkı veren bir kutu oluşturmak her zaman faydalıdır.

Bazı işletme sahipleri olumsuz yorumlarla doğrudan karşılaşma gerçeğinden korksalar da, önceki müşterilerden gelen incelemeler, herhangi bir bağlamda büyük ölçüde faydalı olabilir. İncelemeler, ziyaretçi dönüşüm oranlarını artırarak insanları para harcamaya teşvik eder. Başka bir deyişle, insanlar uygulamalarında şeffaf olan şirketlerden bir şeyler satın almaya daha yatkınlar.

Marka İtibarı

Web sitenize inceleme kısmı eklemenizin en önemli nedenlerinden biri, markanın itibarını artırmaktır. Aslında tüketicilerin önemli bir kısmı çevrimiçi incelemelere arkadaşlarına ve ailelerine olduğu kadar çok güveniyor. Bu durum çoğu müşterinin web sitenize başkaları tarafından bırakılan yorumları dikkate alacağı ve satın alma sürecinde değerlendireceği anlamına gelir.

Olumlu Etkileri Artırmak

Ürünlerin veya hizmetlerin çevrimiçi tüketici incelemeleri, işin başarısıyla övünmek için mükemmeldir. Günümüzde alışveriş yapanların çoğu, satın almadan önce bir şirketi çevrimiçi olarak araştıracağından, bu incelemeler markanın itibarını göstermede hayati bir rol oynar. Deneyimler herkes için ne kadar olumlu olursa, birinin şirketinize yatırım yapmasını etkilemek o kadar kolay olacaktır. Web sitesi bu yorumları onur rozetleri gibi gururla taşımalıdır. Örneğin birçok kişi nakliye gibi belirli konularda şirketi överse, şirket malları müşterilere hızlı bir şekilde ulaştıran biri olarak itibar kazanacaktır.

Şüpheciliği Azaltmak

Bir ürün veya hizmet kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, birçok tüketici yoluna devam edecektir. İncelemeler, ilgili taraflar işletmenin diğer tüketicilere nasıl yardımcı olduğunu okuyabildiğinden şüpheciliği azaltmaya yardımcı olur. Bir e-ticaret mağazasındaki belirli ürünlerin incelemeleri bile potansiyel bir alıcıya neden satın alma yapması gerektiğini gösterebilir.

Ağızdan Ağıza Reklam

İşletmeler hem çevrimiçi hem de çevrimdışı ürün ve hizmetleri tanıtmak için para harcar. Başarılı reklam platformlarının çoğu, ister TV’deki reklamlar, isterse internetteki tıklama başına ödeme kampanyaları olsun, büyük miktarda paraya mal olacak. Geçmişteki tüketicilerden gelen incelemeler, ağızdan ağıza reklamcılık işlevi görebilecek yöntemlerden biridir. Bu, web siteniz için bir eklenti kullanmaktan başka işinize ekstra bir maliyet getirmez. Bu eklentilerin çoğu tamamen otomatiktir ve kullanımı ücretsizdir. Bazıları ücretli özelliklere sahip olsa da, ek para yatırmadan olumlu bir deneyim yaşamanız için hala iyi bir şans var. Elbette bu, kullandığınız sistemin türüne bağlıdır. Her durumda bu, televizyonda yayınlanan büyük kampanyaları dağıtmaktan inanılmaz derecede daha ucuz olabilir.

Müşteri Hizmetlerini Geliştirme

Tüm müşterilerinizi memnun etmeye çalışsanız da, işinizde her zaman hata bulacak çok seçkin birkaç kişi vardır. Bu incelemeler, başarınız için olumlu yorumlar kadar hayati olabilir. İnsanlara kötü bir deneyim yaşatarak puan toplamaya çalıştığınız için değil ancak bu olumsuz yansımalar, hizmetlerinize ince ayar yapmak için kullanılabilir.

İyi İncelemelerin Etkileri

İyi yorumlar, müşterilerinizin sırtını sıvazlamaya benzer. Şirketiniz bu tatmin edici değerlendirme için ne kadar çabalarsa, o kadar çok insan organizasyonu kullanmaya meyilli olacaktır. İyi bir incelemeyi elde etmek kolaydır, ancak sürekli bir mükemmellik seviyesini korumak oldukça fazla çalışma gerektirecektir.

Kötüyü İncelemeleri Yorumlamak

Başkalarının olumsuz deneyimlerinden dolayı cesaretiniz kırılmasın. Geliştirmek için neler yapabileceğinize odaklanın ve olumsuz yorumun türünün son örneği olduğundan emin olun. Hedef tüketicinizin sorunlarını görmezden gelirseniz, sonunda insanlar şirketi kullanmayı bırakacaktır. Bu endişeleri ele almak, yalnızca bir sonraki kişi için daha iyi bir deneyim sağlamak için kuruluşunuzu güçlendirecektir.

Gelirinizi Artırma

Gelirinizi artırmak, web sitesindeki müşteri yorumlarından yararlanmanın nihai hedefidir. Müşteri şikayetlerini ele almak veya kayda değer bir itibar oluşturmak, bu noktada her şey para kazanmakla ilgilidir. Kimse 12 ay sonra kapıları kapatma ümidiyle iş geliştirme işine girişmez. İncelemeler, başkalarının deneyimlerini gösterir ve şirket hakkında emin olmayanların zihnini rahatlatmaya yardımcı olur. Bu, bir fiyatlandırma planı oluşturmaktan teslimat personelinin işlerini yapma biçimine kadar kuruluşunuzun nasıl çalıştığını etkileyebilir.

Bir işletmenin başarısını sağlamak, ürünlerinize veya hizmetlerinize yorum eklemekten daha fazlasını gerektirir. Herhangi bir şirketin uzun ömürlü olmasında rol oynayan birçok faktör vardır. Ancak, web sitesine müşterilerin fikir sahibi olduğu bir alan eklemek, yalnızca kuruluşun risklerini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık