Tümü

Amazon Performans Raporunu Yayınladı

Faprika
E-Ticaret

Birçok e-ticaret sitesinin yayımlamış olduğu performans raporuna göre Amazon firması bu çeyrekte yılın aynı çeyreğine göre satışlarını %38 artırdığını gözler önüne serdi.
Raporda olumlu olumsuz birçok farklı detaylar ortaya çıktı. Geçen yıla göre dünyanın en iyi motosiklet markası olarak görülen Harley Davidson’un satışlarında yaşanan düşüş burada öne çıkan detaylardan biri olduğunu söyleyelim. Fakat tersi yönde Amazon’un kendi markasına ait ürünler olan Fire TV ve Echo Dot’un satışları cirosunun en büyük payını oluşturmayı başardı.

Amazon Kurucusu ve Ceo’su Jeff Bezos

Amazon Kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’un açıklamalarına göre şirketin hedeflemiş olduğu konumun çok üstünde olduğunu belirtti. Amazon geçen yılın aynı zaman dilimine göre %38 ciro olarak büyümüş olsa da bu satışlardan elde edilen net kâr açısından daha çok ileriye gittiğini görebiliriz. Bir önceki yıla göre net kâr 749 Milyon dolarken bu yıl 1.9 Milyar dolara ulaştığını gözlemlemiş bulunuyoruz. Bu istatistik net kârın iki katından fazla olduğunu ortaya çıkarıyor.

Öte yandan Amazon’un kendi markasına ait tekstil ve ambalajlı ürünler kategorisinde yine daha fazla büyümüş olduğunu açıkladı. Amazon Finansal Baş Sorumlusu Brian Olsavsky’nin açıklamalarına göre ilerleyen dönemlerde bu kategoride yer alan model ve stok sayısına ciddi takviyeler yapacaklarını duyurdu.

Markanın sahip olduğu bu başarıda geliştirmiş oldukları pazarlama stratejileri büyük önem taşıyor. Her geçen süre Amazon kendi çatısı altında reklam veren ürün ve marka sahiplerine alternatif farklı reklam modelleri sunuyor. Özellikle ürünlerini öne çıkarmak isteyen küçük işletmelere ikna edici teklifler sunuluyor. Markanın büyüklüğüne bakmadan birçok farklı markayla çalışan şirket, böylece siteye dahil olan tüm kullanıcılara daha çok müşteri odaklı yaklaşım sergileyebiliyor.

Amazon’un son çeyrekte yer alan bu olağan üstü gerçekleştirmiş olduğu büyümeye sizlerde eşlik etmek isterseniz en kısa sürede en yakın şubemizde sizlerle tanışmayı dört gözle bekliyor olacağız 🙂

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık