Tümü

E-Ticaret Sitenizi Daha İyi Hale Getirmek İçin İpuçları

Faprika
E-Ticaret

Sahip olduğumuz e-ticaret sitesi için bir şeyler yapmak ve e-ticaret sitenizi daha iyi hale getirmek istiyorsanız bunun için size bazı ipuçları vereceğiz. Böylece e-ticaret sitenizi daha iyi hale getirmek için ipuçları kullanarak bunu etkili bir şekilde başarabilirsiniz.

Mobil Ziyaretçileri Sayfanıza Çekmek İçin Optimizasyon

Yapılan araştırmalar sonucu günümüzde internet kullanan kişilerin neredeyse tamamında tablet ve akıllı telefon gibi mobil cihazlar üzerinden internete bağlandığı görünüyor. Her geçen gün mobil cihazlar ile interneti kullanan kişilerin sayısının artması nedeniyle e-ticaret sitesini daha cazip hale getirmek isteyen kişiler sayfalarının mobil optimizasyonunu da yapıyor.

Modern Tasarımları Daha Fazla Kullanmak

Çağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan internetin en ilkel zamanlarında bile internet sitelerinin sayfa tasarımları dikkat çeken unsurlar arasında yer almaktaydı. Günümüzde de bu çok fazla değişmiş değil ve modern tasarımları daha fazla kullanmak, siteleri daha estetik ve görsel açıdan daha iyi bir görünüme kavuşturuyor. Bu durum e-ticaret siteleri için de geçerli ve e-ticaret sitesine sahip olan kişiler bu yüzden modern tasarımlara daha fazla yer vermeliler.

Kullanıcı Deneyimine Odaklanmak

Kullanıcı deneyimine odaklanmak e-ticaret siteleri için gerçekten oldukça önemli. Hazırlanan e-ticaret sitesinde gereğinden fazla bilginin ve gözü bunaltacak renklerin güçlü bir şekilde yer alması sayfanın okunmasını daha zor hale getirecektir. Böylece kullanıcı deneyimini odak noktada tutmak mümkün olmadığı için kullanıcılar sayfadan uzak kalacaktır. Bu nedenle kullanıcı deneyimini her zaman odak noktada tutmak e-ticaret siteleri için oldukça önemlidir.

SEO Çalışması Yapmak

Arama motoru optimizasyonu olarak da bilinen SEO çalışması yapmak e-ticaret sitelerini arama sonuçlarında daha üst sıralara çıkarmayı sağlayacaktır. Böylece sahip olduğunuz e-ticaret sitesinin trafiğini arttırabilirsiniz. Belli anahtar kelimeleri kullanarak Google gibi arama motorlarında yapılan arama sonuçları için ilk sıralarda görünebilirsiniz. Doğru hamleler ile bunu başarmanız halinde e-ticaret sitenizin trafiği organik bir şekilde büyüyerek potansiyel müşterilere daha kolay ulaşmanızı sağlar. Böylece daha fazla ürün ve hizmet satma imkânınız olacaktır.

Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Kullanmak

Yüksek kaliteli fotoğraflar kullanmak hem e-ticaret sitesini daha iyi bir görünüme sokar hem de ürün ve hizmetleri daha iyi tanıtmaya yarar. Bu yüzden düşük çözünürlük yerine yüksek çözünürlük olan fotoğraflar kullanıcılar üzerinde daha etkili sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Böylece e-ticaret sitenizin tasarımı çok daha iyi gözükecektir.

E-ticaret Sitenizin Yükleme Hızı

E-ticaret sitenizin yükleme hızı sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sitede kalma süresindeki en önemli etkendir. Sitenin yükleme hızı düşük olursa siteye girenlerin büyük çoğunluğu daha sayfa açılmadan siteyi kapatacaktır. Çünkü genel olarak bir internet sitesini ziyaret eden kişiler birkaç saniyeden fazla beklemeyi sevmemektedir. Bu konuda sitenizin yükleme hızının fazla olması hem trafiğinizi hem SEO’nuzu iyileştirerek kullanıcıların ve ziyaretçilerin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlayacaktır.

Gereksiz Reklamlardan Kaçınmak

E-ticaret sitesinde bazı alanlara reklam alarak gelir elde edebilirsiniz fakat gereksiz reklamlardan kurtulmak her zaman daha iyi bir tercih olacaktır. Çünkü gereksiz yere doldurulan reklamlar bir süre sonra ziyaretçileri ve kullanıcıları sıkacaktır. Bu durum aynı zamanda ziyaretçilerin aradıkları bilgileri almasını engelleme ihtimali olan bir durumdur. Bu yüzden e-ticaret sitenizin zor gezilen ve sayfayı kirleten reklamlardan uzak durması gerekiyor.

Google Analytics Gibi Analiz Araçları Kurmak

Google Analytics gibi analiz araçları kurmak sizin hedef kitlenizi daha iyi tanımak ve e-ticaret sitenizin performansını keşfederek daha iyi hale getirmek için oldukça önemlidir. Bu analiz aracına daha kolay erişim sağlamanız için e-ticaret sitenizi oluşturmanızın ardından bir eklenti yükleyebilirsiniz. Böylece e-ticaret sitenize her ziyaretçi geldiğinde sizi ilgilendiren veriler depolanır ve oluşturulan raporlar dahilinde müşterileriniz ile alakalı hareketleri daha kolay algılayabilir ve buna göre sitenizi iyileştirebilirsiniz.

Yasal Gereklilikleri Göz Ardı Etmeyin

E-ticaret sitenizi yayınlarken kişisel verileri ve onların gizliliğini korumak konusu başta olmak üzere yasal gereklilikleri göz ardı etmeyin. E-ticaret sitenizi ziyaret eden herkesin paylaştığı bilgilerin gizli olduğu ve koruma altında olduğuna dair gerekli güvenlik önlemini almalı ve bunu garanti etmeniz gerekmektedir.

Ücretli Web Sitesi Planı Kullanmak

Ücretli Web Sitesi planı kullanmak size birçok avantaj sağlayacaktır. E-ticaret sitenizi rakiplerinizden daha fazla ön plana çıkarmak istiyorsanız ücretli web sitesi planı kullandığınız zaman daha çok depolama alanı, reklamları kaldırma imkanı, daha yüksek site yükleme hızı, SSL sertifikaları gibi güvenlik sertifikaları ve en gelişmiş araçlardan faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda Google Analytics entegrasyonundan faydalanma imkanınız vardır ve bunları satın alacağınız ücretli web sitesi planı size tek bir nokta üzerinden hepsini kontrol etme imkanı sunacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık