E-Ticaret Sitesinde Yapılması Gereken Entegrasyonlar

Faprika
E-Ticaret

E-Ticaret entegrasyonları işlerinizin düzenli ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Müşterilere ürünleri daha hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırmak için entegrasyonlara dikkat etmek gerekir. Sitenin kurulum aşamasında online ön muhasebe, kargo ve sosyal medya gibi entegrasyon türlerinin nasıl uygulanacağı kararlaştırılmalıdır.

E-Ticaret Entegrasyonu Nedir?

Entegrasyon kelimesi sözlükte bütünleşme ve uyum olarak tanımlanmıştır. E-Ticaret için anlamı ise iki farklı platformun uyum içerisinde çalışmasını sağlamaktır. Sitenizi profesyonel bir şekilde yürütmek istiyorsanız belirli entegrasyonları mutlaka uygulamalısınız. Bu sayede ürün pazarlamadan muhasebeye kadar tüm süreçlerinizi tek bir yerden yönetebilirsiniz. Entegre ettiğiniz sistemler ve sitenizin uyumu ne kadar iyi olursa yapacağınız iş o kadar iyi işleyecektir.

E-Ticaret Sitesinde Yapılan Entegrasyonlar Nelerdir?

E-Ticaret sitesinin dijital dünyaya en iyi şekilde uyum sağlaması içins birtakım entegrasyonlar yapılır. Bunlar:

Online Pazaryeri Entegrasyonu

Bu entegrasyon birden fazla pazaryerinde satış yapan firmalar için uygulanır. Farklı pazaryerleri arasında veri alışverişinin daha kolay olmasını sağlar.

Online Ön Muhasebe Entegrasyonu

E-Ticaret sitesinin stok, cari hesap, faturalandırma ve satış işlemleri bu entegtasyon yazılımıyla kontrol edilebilir. Sağladığı avantajlardan dolayı birçok firma online sistemler üzerinden muhasebe işlemlerini yapar. İstenilen her an sisteme girmeyi ve zamandan tasarruf etmeyi sağlar.

Ödeme Sistemleri Entegrasyonu

E-Ticaret siteleri için farklı ödeme seçeneklerini güvenli bir şekilde sunmak çok önemlidir. Ödeme sistemi entegrasyonu ödemenin pratik bir şekilde yapılmasını sağlar. Sisteme eklenen bankaların sağladığı özelliklere göre farklılık gösterecektir.

Geliştirici Araç Entegrasyonu

Geliştirici araç kavramıyla E-Ticaret sitesinin trafik takibi ve yapılan çalışmalardan elde edilen analiz verileri kastedilir. Bu entegrasyon sayesinde sistemden çekilen raporlarla pazarlama stratejileri geliştirilebilir.

Dijital Pazarlama Entegrasyonu

Ürün ve hizmet satmak için sadece mağazaya eklemek yetmez. Bunun yanı sıra dijital pazarlama çalışmaları yapılması gerekir. Bu sayede çok daha geniş bir kitleye ulaşılabilir. Dijital pazarlama entegrasyonu sosyal medya tanıtımları, dijital reklam ve tasarım hizmetlerini kapsar. Farklı sosyal medya platformları kullanılarak satış hedeflerine daha kısa sürede ulaşmak amaçlanır.

Kargo ve Lojistik Entegrasyonu

E-Ticaret sitenizde kargo sürecini doğru yönetmeniz müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Bunun için stoklarınızda kalan ürünleri iyi bilmeli, biten ürünleri müşteriye belirtmelisiniz. Kargo ve lojistik entegrasyonu satılan ürünlerin otomatik olarak sistemden düşmesi ve kadro takip numarasının oluşmasını sağlar. Ayrıca istediğiniz zaman raporlandırma yaparak ilerleme durumunuzu da gözleyebilirsiniz.

Müşteri Destek Entegrasyonu

Müşteriler ürün ve hizmetlerinizle ilgili merak ettiklerini sorduklarında cevap almaları önemlidir. Bu entegrasyon türü siteniz için canlı destek ve yardım masası gibi bir bölüm kurmanızı sağlar. Sağladığınız destek müşterilerin mağazanıza olan güvenini arttıracaktır.

E-Ticaret Entegrasyonları Yapmanın Avantajları

E-Ticaret sitenizin işleyişi için entegre edeceğiniz sistemlerin birçok avantajı olacaktır. Bunlardan bazıları şöyledir;

Otomatik sınıflandırma:  E-Ticaret sitenize kayıt olan ve ziyaret eden kişilerden alınan verileri pazarlama sistemine aktarmayı sağlar. Sistem kullanıcıları iş, yaş, cinsiyet ve ilgi alanına göre demografik olarak ayırır. Elde edilen sonuçlar pazarlama çalışmalarında kullanılabilir.

Hata Oranını Düşürme: Siparişin doğru adrese zamanında ulaşması çok önemlidir. Entegrasyonlar her bir aşamanın doğru yürütülmesini sağlayarak hata oranını düşürür. Eksik ya da yanlış olan bir yer olduğunda uyarı vererek düzeltilmesi sağlanır.

Maliyet Tasarrufu: Günümüzde entegrasyonların büyük bir bölümü online çalışacak şekilde tasarlanır. Bu da işlemlerin yapılması için manuel iş gücüne duyulan gereksinimi azaltır. Daha az personelle daha çok iş halledebildiğinizden maliyetten tasarruf edebilirsiniz.

Müşteri Memnuniyeti: Entegrasyonlar sisteminizin müşterilere uygun hale getirilmesini sağlar. Bu sayede müşterilerden daha iyi geri dönüşler alabilirsiniz.

Takip Edilebilirlik: Entegrasyon sistemleri sayesinde siparişin her bir aşamasını kolaylıkla takip edebilirsiniz. Geçmişe yönelik satış raporlarınıza ulaşabilirsiniz.

Verimlilik: Entegrasyon sistemleri daha verimli çalışmanızı sağlar. Az zamanda daha çok iş yapabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesine Yapılan Diğer Entegrasyonlar

E-Ticaret sitesine tüm bunların yanı sıra rakipler arasında ön plana çıkmak ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi için başka entegrasyonlar da yapılabilir. E-posta, envanter, fiyat karşılaştırma, yapay zeka, site içi arama, derecelendirme ve geri bildirim entegrasyonu uygulanabilir. Sitenize yaptırmak istediğiniz entegrasyonlar için profesyonel bir firmadan yardım almanızı öneririz. Böyle bir firma site dinamiklerini tespit ederek en iyi yazılımları geliştirecektir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık