Tümü

E-Ticarette Başarısızlığın Temel Nedenleri

Faprika
E-Ticaret

Her alanda olduğu gibi iş hayatında da başarı ve başarısızlık kaçınılmaz iki kavramdır. Adeta bir madalyonun iki yüzü bile denilebilir. Başarı veya başarısızlık kişinin elindedir.

E-Ticaret de son yıllarda tüm dünyada hızla yayılan bir sektör haline geldi. Birçok yatırımcı bu alanda çalışmayı hedefliyor. Bir kısmı başarıyı yakalarken bir kısmı ise başarısızlıkla karşılaşıyor. Peki bu ayrımı sağlayan nedir?  E-Ticaret dünyasında başarılı olmak her şeyden önce doğru bir strateji kurmaktan geçiyor.

E-Ticaretin Temel Amacı Nedir?

E-ticaret işiyle uğraşılmasının temel amacı online olarak ürün satmak ve para kazanmaktır. Online satış hizmeti verenler bir kişi olabileceği gibi büyük firmalar da olabilir. Ya da işin gidişatına göre firmalar büyüyebilir. Burada tamamen e-ticaret işinin başarıya ulaşması etkilidir. E-ticaret alanında başarıya ulaşmak için doğru stratejiler yapılmalı ve süreçlerin doğru takip edilmesi çok önemlidir. E-ticaret yapmak için öncelikle tüm araştırmalar yapılmalı ve e-ticaret süreç yönetimi hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

E-Ticarette Başarılı Olmak İçin Hangi Yollar İzlenmeli?

E-Ticarette başarılı olmak için belli başlı temel adım vardır.

  • İş Planı Hazırlamak
  • Doğru E-Ticaret Alt Yapısı Seçimi
  • Zaman Yönetimi Yapmak
  • Yanlış E-Ticaret Sitesi Tasarımı

Bu adımlara dikkat edilmediği zaman e-ticarette başarısızlığın gelmesi kaçınılmaz olur. Yazının buradan sonraki kısmına başarısızlığa neler sebep olur detaylı olarak açıklayacağız.

İş Planı Hazırlanmalıdır

İş planı hazırlamak her sektörde çok önemlidir. Sadece iş dünyasında değil hayatın her alanında yapılacak her şey için öncelikle bir plan hazırlanması işleri kolaylaştırır ve başarıya götürme ihtimalini arttırır. Çünkü işin nerede olduğunu doğru yürüyüp yürümediğini kolayca kontrol edebilirsiniz.

E-ticaret sektöründe de iş planı yapılması süreci daha iyi yönetmeyi sağlar. E-ticaret sektöründe öncelikle hizmet verilecek sektör iyi seçilmelidir. Sektöre dair alt yapı çalışmaları yapıldıktan sonra sıra E-ticaret sitesi kurmaya gelir. Burası teknik bir konu olduğu için bilirkişilerden yardım alabilirsiniz.

Siteyi kurduktan sonra ürün ve hizmet tedariki başlamalıdır. Amaç online olarak ürün satmak olduğu için en önemli kısım da burası.

Son olarak online ödemeler için sanal pos ve ulaşım için kargo anlaşmaları yapılmalıdır. Ve sitenin gelirini arttırmak için reklam ve iş birliği çalışmaları yapılmalıdır. Şu anda başarıya ulaşan E-Ticaret sitelerinin hepsi reklam ve iş birliği yapmaya özen göstermektedir.

Doğru E-Ticaret Alt Yapısı Seçilmelidir

E-Ticaret sektöründe başarısızlığı engellemek için karar verildikten sonra E-Ticaret sitesinin hızlıca kurulması gerekir. Çünkü hızlıca site kurulmadığı takdirde bazen bu işi yapacak kişiler ve firmalar siteyi kurmayı erteleyebiliyor. Aradaki süreç uzadıkça motivasyon ve güven hissi kaybolabiliyor.

E-Ticaret firması kurmak için profesyonel bir E-Ticaret alt yapısı seçilmelidir. Çünkü bu sayede site kolayca kurulacak ve süreç hızlıca ilerleyecektir.  E-Ticaret atılımında başarısızlığın temel sebeplerinden birisi açık kaynak kodlu alt yapıların ve E-Ticaret sitesi yazdırma yolunun tercih edilmesidir.  Bu iki seçenek E-Ticaret sitesi kuracakların sermayesinin büyük bir kısmını harcamalarını gerektirir. Ayrıca zaman açısından da vakit kaybı yaşayabilirler.

Zaman Yönetimi Yapılmalıdır

Zaman yönetimi de her sektörde olduğu gibi E-Ticaret sektöründe de oldukça önemlidir. OnlinE-Ticaret yapmak kolay ve zaman gerektirmeyen bir sektör olarak gözükebilir. Ancak zaman yönetimi her konuda olduğu gibi bu işte de önemlidir. Zaman yönetimi ile iş planı birlikte entegre şekilde yürürse başarıya ulaşabilirsiniz. Aksi halde E-Ticaret sektöründe başarısız olabilirsiniz.

Yanlış E-Ticaret Sitesi Tasarımı Başarısızlığa Götürür

E-ticaret sitesinin tasarımı oldukça önemlidir. Çünkü büyük kitleleri hedef alarak online ürün satmak için insanların dikkatlerini çekmek gerekir.

  • İnsanlar siteyi kolayca keşfedip kullanmaya başlamalıdır.
  • Sitenin tasarımı basit ve anlaşılır olursa çok daha geniş kitlelere kolayca hitap edebilir.
  • Ayrıca site tasarımı kurumsal sayfaların tasarımları gibi olmalıdır.
  • Ödeme bölümünde müşterilerin güven duygusunu kazanmaya yönelik çalışmalar olmalıdır.
  • Müşteriler genellikle hızlı alışveriş yapmayı severler, sitenizi mümkün olduğunca hızlandırın.

Bu konudaki güncel değişiklikleri yakından takip etmeyenler başarısızlıkla karşılaşabilir.

Reklam Yapmamak Başarısızlığa Zemin Hazırlar

E-Ticaret sitesi hakkında doğru şekilde ve yeterince reklam yapılmalıdır. Site reklamı kadar satışa sunulan ürünlerin tanıtımları ve reklamları da yapılmalıdır.

Mevcut ekonomik sistemde her şeyden önce bir ürün satmak isteyen kişilerin ürünü müşteriye yani alıcıya çok cazip şekilde sunması gerekir. Tüketim toplumları için satış teknikleri konusunda yardım ve bilgi almak önemlidir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık