Tümü

E-Ticarette Hangi Alternatif Ödeme Sistemleri Kullanılıyor?

Faprika
E-Ticaret

Dijital dünyanın hızla gelişmesiyle değişen alışkanlıklarımız arasına ödeme yöntemleri de girmiştir. Günümüzde E-Ticarette ürün ya da hizmet satın alırken ödeme yapmak için yalnızca kartlar kullanılmamaktadır. Müşterilerin ürün satın alacağı ülke, kişisel seçimler ve alınmak istenen ürüne göre farklı ödeme sistemleri kullanması mümkündür.

Alternatif Ödeme Sistemi Nedir?

Alternatif ödeme sistemleri banka ve kredi kartı ya da nakit gibi klasik yöntemlere dayanmayan yeni nesil yöntemlerin genel adıdır. E-Ticaret sitesinden ürün ya da hizmet almak isteyen bir müşterinin karşısına online cüzdan, SMS ile ödeme gibi seçenekler çıkar. Bu sayede kart bilgilerini vermeden ödeme yapmak mümkün olur.

Yeni kurulan bir E-Ticaret sitesinden alışveriş yapma konusunda tereddüt yaşanması normaldir. Bu durumda alternatif ödeme sistemleri iyi bir alternatif olmaktadır. Sitenizde farklı ödeme yöntemlerine yer vermeniz devamlı müşteri kazanma oranınızı arttıracaktır. Bu sayede satışlarınızda yükselişe geçebilirsiniz.

Alternatif Ödeme Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Her geçen gün daha fazla E-Ticaret firmasının kullanmaya başladığı alternatif ödeme sistemleri pek çok kolaylığı da beraberinde getirmektedir. Sistemin avantajları şöyledir;

  • Aynı anda çok sayıda müşteriye hitap edilebilir.
  • Klasik ödeme yöntemlerini kullanmayan müşteriler kaybedilmez.
  • Kısa sürede pratik bir şekilde ödeme yapmayı sağladığından zaman kaybına neden olmaz.
  • Kolay kullanım sunan yöntemler sayesinde farklı yaş gruplarının kullanmasına uygundur.
  • Güvenlik konusunda endişelenen müşteriler için bu riski ortadan kaldırır.
  • Hata oranı oldukça azdır.

E-Ticarette Kullanılan Alternatif Ödeme Sistemleri Nelerdir?

Alternatif ödeme yöntemleri denildiğinde ilk olarak akla kapıda ödeme ve havale/EFT seçenekleri gelmektedir. Ancak dijital dünyada bunlardan çok daha fazlası vardır. Parayı ele almadan online kullanmanın yaygınlaştığı günümüzde çok daha fazla ödeme yöntemi geliştirileceği öngörülebilir. E-Ticarette kullanılan alternatif ödeme sistemlerine gelin yakından bakalım..

Online Cüzdanlar

E-cüzdan ya da dijital cüzdan olarak da adlandırılan bu ödeme yöntemi son zamanların en çok kullanılanları arasındadır. Tek tıkla ödeme yapmaya olanak sağlaması kullanıcılar tarafından çok sevilmektedir. Sistemi kullanmak için cüzdana önceden ödeme yapmak gerekir. Yöntemin avantajlarından biri de ödeme sırasında kart bilgileri girilmesine gerek kalmamasıdır.

Mobil Cüzdanlar

Ödeme yöntemleri o kadar gelişti ki artık telefonlarımızı kart gibi kullanmak mümkün! Gelişen teknolojiyle birlikte banka ve kredi kartlarınızı telefonunuza entegre edebilirsiniz. Bunun için telefonunuzda NFC teknolojisinin bulunması yeterlidir. Kayıt işleminden sonra alışveriş yaparken POS cihazına telefonunuzu yaklaştırmanız yeterlidir.

SMS ile Ödeme

Daha çok sosyal medya uygulamaları için beğeni ve takipçi satın alırken kullanılan bu yöntem, mobil uygulamalar ve oyun içi satın almalarda da sıklıkla tercih edilir. İlk çıktığı yıllarda telefona zil sesi ve duvar kağıdı almak gibi işlemler için kontür kullanılmasına izin veriyordu. Günümüzde ise harcanan miktar telefon faturası üzerine eklenmektedir.

Kripto Para

Son dönemin en dikkat çeken ödeme yöntemlerinden biri olan kripto para ile ödeme yöntemi yavaş yavaş kullanılmaya başladı. Güvenilirliği hala tartışmalı olduğundan bazı ülkelerin kullanımını yasakladığı kripto paranın gelecekte daha fazla yaygınlaşacağı düşünülüyor. E-Ticaret alanında pek çok firmada bu yöntemle ödeme alındığını göreceğimiz günler uzak değil!

E-Ticaret İçin En iyi Ödeme Yöntemi Hangisidir?

E-Ticaret için en iyi ödeme yöntemi şudur gibi bir cümle kurmak zordur. Dönemin şartlarına uygun, müşteri taleplerini karşılayan ödeme yöntemleri en iyileri olacaktır. Beğendiği ürünü sepete ekleyerek almaya hazırlanan kullanıcı ödeme yapabileceği bir yöntem bulamazsa satın almaktan vazgeçecektir. Bu nedenle yöntem arayışına girdiğinizde bir takım noktalara dikkat etmelisiniz.  Bunlar;

  • E-Ticaret ile ürün ya da hizmet satın almak isteyen bir müşteri, işlemlerini hızlı bir şekilde yapmak ister. Bu nedenle ödeme yöntemi seçerken pratiklik sunmasına öncelik vermelisiniz.
  • Kullanıcılar alışkanlıklarına bağlı olarak farklı ödeme yöntemleri kullanmaya alışmış olabilir. Sitenizde farklı yöntemlere yer verirseniz ödeme kısmında müşteri kaçırmazsınız.
  • Klasik ödeme yöntemleri hala kullanılıyor olsa da yeniliklere uyum sağlamak için alternatif ödeme yöntemlerine de yer vermelisiniz.
Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık