Tümü

E-Ticarette Kaçınılması Gereken 5 Hata

Faprika
E-Ticaret

E-Ticaret firmaların internet sitesi aracılığıyla ürün ve hizmet sattıkları bir alandır. Firmalar E-Ticaret yaparken zaman zaman hatalar yapabilir. Bu da müşteri ve itibar kaybına neden olarak satış oranlarını düşürebilir. E-Ticarete başlamadan önce ya da E-Ticaret yaparken kaçınılması gereken hatalar hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bu sayede kritik noktalara dikkat ederek etkili bir site kullanmak mümkün olur.

  • Karmaşık Bir E-Ticaret Sitesi Kurmaktan Kaçınılmalıdır

Bir E-Ticaret sitesinin kurulması için öncelikle yazılımının oluşturulması gerekir. Site oluşturulmadan öne planlı bir şekilde hareket edilmezse ortaya karışık bir site çıkabilir. Bu da kullanıcıların site deneyimini olumsuz etkileyecektir. Kullanıcıların sitenizden memnun kalmaması satış oranları üzerinde etkili olacaktır. Bu nedenle E-Ticaret sitenizin kurulum aşamasında;

  • Kolay kullanım sunan,
  • Menüler arasındaki geçişlerin akıcı olduğu,
  • Farklı ödeme yöntemleri içeren,
  • Sade ancak işlevsel olarak yeterli bir site olmasını amaçlamalısınız.

Site kurulumu sırasında istediğiniz özelliklerde bir site elde etmek istiyorsanız profesyonel bir firmayla çalışmalısınız. Böyle bir firmanın yazılımı sitenizin sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Site trafiğiniz artsa bile herhangi bir sıkıntı yaşamadan hizmet vermeye devam edebilirsiniz. Böyle bir siteyle yükselişe geçmeniz de daha kolay olacaktır.

  • Müşterileri Yanlış Yönlendirecek Açıklamalardan Kaçınılmalıdır

Çeşitli kanallar aracılığıyla E-Ticaret sitesine ziyaretçi çekilebilir. Ancak ziyaretçi gelmesi kadar sitenizde zaman geçirmeleri ve alışveriş yapmaları da önemlidir. Bunun için iyi bir siteye sahip olmanız gerekir. Ancak bunun yanı sıra nasıl bir hizmet verdiğiniz de satış oranlarınızı belirleyecektir. Belirli zamanlarda indirim ve kampanyalar yaparak ziyaretçilerin satın alma işlemi gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.

Satın almanın olması için ürünleriniz hakkında doğru bilgiler vermeyi hedeflemelisiniz. Ürün açıklamaları, ödeme ve iade konularında son derece şeffaf olmalısınız. Elinizden geldiği kadar detay vermeniz iyi olacaktır. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için “bunlara önceden baktınız mı, bu ürünü alanlar bunu da aldı” gibi bölümler oluşturabilirsiniz. Önemli olan müşterileri doğru bir şekilde satın alma oranları yüksek ürünlere yönlendirmektir.

  • Kargo Takibi Konusunda Sınıfta Kalınmamalıdır

E-Ticarette yapılmaması gereken hatalardan biri de kargo takibidir. Ürünün satılmasına kadarki aşamada ürünlerinizi tuttuğunuz depo yönetimini en iyi şekilde yönetmelisiniz. Bu sayede stoklarınızda kalan ürünlerle ilgili müşterilere doğru bilgi verebilirsiniz. Günümüzde pek çok firma online olarak bu sistemleri entegre etmekte ve yönetmektedir. Ancak satışa kadarki süreci iyi yönetip kargo konusunda hataya düşmemelisiniz.

Müşterilerin birçoğu kargoda sorun yaşadıkları firmadan tekrar alışveriş yapmamaktadır. Bundan dolayı kargo takibi konusunda iyi bir hizmet sunmaya dikkat etmelisiniz. Yani bir müşteri size kargosunun nerede olduğunu sorduğunda kısa süre içerisinde yanıt vermelisiniz. Bu sayede müşterinin endişesini gidererek, memnuniyetini arttırabilirsiniz. Bunun yanı sıra kargonun zamanında adrese ulaşması, eğer ulaşamıyorsa müşteriye mutlaka bilgi verilmesi de önemlidir.  

  • Siteye Kurumsal Bilgiler Eklenmesinin Önemi Unutulmamalıdır

E-Ticaret yapan firmalardan bazıları kurumsal bilgilerinin sitelerinde yer almasına önem vermemektedir. Ancak ziyaretçilerin büyük çoğunluğu kurumsal bilgilerin yer aldığı siteleri, yer almayanlara göre daha güvenilir bulmaktadır. Ziyaretçiler üzerinde daha iyi bir izlenim bırakmak için firmanıza ait telefon, mail, sosyal medya hesapları, kuruluş tarihi ve harita bilgilerine yer vermelisiniz. Harita bilgilerinize firmanıza ait fotoğraflar eklemenizi tavsiye ederiz. Bu sayede müşteriler sizden bir ürün satın aldıklarında size ulaşabileceklerini bilecektir.

  • Sosyal Medyanın E-Ticarete Etkisi Göz Ardı Edilmemelidir

Sosyal medya platformları günümüzün en etkili satış alanlarındandır. Firmanın hedef kitlesine ulaşması için sosyal medya araçları oldukça kullanışlı olmaktadır. Sosyal medya hesapları sayesinde;

  • Firmanın hedef kitlesine ulaşması,
  • Ürün ve hizmetlerini en iyi şekilde tanıtması,
  • Kolay iletişime geçilir bir firma izlenimi vermesi,
  • Farklı kanallar aracılığıyla daha fazla müşteriye ulaşması,
  • Kullanıcıları indirim ve kampanyalardan haberdar etmesi mümkün olmaktadır.

Sosyal medyanın satışlarınız üzerinde etkili olması için doğru kullanılması gerekir. Kullanıcılar üzerinde iyi bir izlenim bırakmayan hesaplardan istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bunun için bir sosyal medya danışmanından ya da uzmanından yardım alabilirsiniz.

E-Ticaret yaparken büyük hatalar yapmak istemiyorsanız site kurulumu konusunda profesyonel firmamızla çalışabilirsiniz. Alanında deneyimli firmamız sayesinde kullanıma hazır bir E-Ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken iletişim bilgilerimizden bize ulaşmak!

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık