Tümü

E-Ticarette Kargo Yönetimi Nasıl Yapılır?

Faprika
E-Ticaret

E-ticaretin en önemli aşamalarından birisi de kargo operasyonlarıdır. İnternet üzerinden alınan ürünlerin tek gönderim şekli de bu olduğu için kargo yönetiminin de doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. E-ticarette kargo yönetimi yalnızca ürünün belli bir yerden hedef noktaya gönderilmesi değildir. Bu süreç baştan sona profesyonel olarak yürütülür.

E-ticarette kargo yönetimi için genellikle bir lojistik firması ile anlaşma yapılır. Bunun yanı sıra bazı pazaryerleri kendi sistemlerini kurarak gönderimlerin bir kısmını kendi bünyesinde tamamlamaktadır. Buna en büyük örnek Trendyol ve Hepsiburada şirketleri gösterilebilir. Her iki firma da özellikle pandemi sonrasında kargo yönetimlerini daha üst düzeye taşımak için kendi sistemlerini geliştirdi.

Öncelikli Olarak Kargo Firması ile Anlaşmalısınız

Yeni bir e-ticaret sitesi kurdunuz ve lojistik yönetiminizi profesyonel olarak yapmak istiyorsunuz. En baştan kendi kargo şirketinizi kuramayacağınız için bu operasyonlarınızı mutlaka alanda çalışan bir firma ile yapmak durumundasınız. Yani ilk adımınız bir kargo firması ile anlaşmak olmalıdır. Bu anlaşmanın birçok sebebi vardır. Dolayısıyla ilk aşamada ücret, ikinci aşamada zamanında teslimattır.

Kargo firması ile anlaşırken önceliğiniz fiyatlar olmalıdır. Çünkü hem satıcı tarafında hem de alıcı tarafında fiyatlar normalden düşük olmalıdır ki kullanıcılar ve alıcılar sitenizde alışveriş yapmayı tercih edebilirler. Bugün birçok e-ticaret markası kargo firmaları sabit fiyatlı gönderiler sayesinde birçok kişiye hizmet sağlıyorlar. Piyasada uygulanan fiyat politikasından çok daha düşük fiyatlara neredeyse pazaryerinin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Bu noktada özellikle ücretsiz olarak gönderi alabilmek müşteri sayınızı direkt olarak etkiler. Müşteriler yaptıkları alışverişler sayesinde belirlenen limitin üzerine çıktıktan sonra ücretsiz kargo seçeneği ile satın aldıkları ürünü ücretsiz olarak teslim alabilirler.

E-Ticarette Kargo Yönetiminde Paketlemenin Önemi Nedir?

E-ticaret içerisinde paketleme hayati derecede önemlidir. Eğer bir satıcı doğru bir paketleme yapmadan ürünü kargolarsa müşteriler bu pazaryerinden bir daha alışveriş yapmayı tercih etmeyebilirler. Bu bağlamda satıcı pazaryerinize bağlı bir mağaza ya da tarafınız olsun paketlemenizin mutlaka düzgün olması gerekiyor. Bu aynı zamanda ürünün sağlıklı bir şekilde ulaşması açısından da oldukça önemlidir.

Ürünlerin doğru ve sağlam bir şekilde paketlenmesi müşteriler üzerinde iyi bir izlenim bırakır. Bu da gelecek alışveriş döneminde yine size ait olan e-ticaret firmasını tercih etmesi anlamına gelir. Ayrıca kişilerin aklında kalabilmek ve markanızı daha iyi yerleştirebilmek için paketlerin üzerine kendi ambleminizi ve varsa maskotunuzu koymalısınız. Bu konuda Amazon kendi faaliyetlerini de tanıtan çalışmalar yapıyor. Gönderdiği her kutuda Prime özelliğinden bahseden bir bant ve kutu kullanıyor.

E-ticaret pazaryerinizde faaliyet gösteren mağazalara bu konuda kesin talimatlar vermelisiniz. Çünkü yalnızca sizin buna özen göstermeniz yetmez, o firmaların da buna dahil olması gerekir. Bu noktada eğer çok gerekliyse bu firmalara pazaryerinizin logolarının da bulunduğu özel kutular göndererek, ürünleri bunların içerisine koymasını isteyebilirsiniz.

Özel günlerde kutulamalarınızı buna göre dizayn edebilirsiniz. Özellikle yılbaşlarında Aralık ayı başından itibaren kutularınızı dönemsel olarak güzelleştirebilir ve buna göre özel tasarım yaptırabilirsiniz. Buna sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, milli ve dini bayramları da ekleyebilirsiniz. Bu sayede birçok müşteri kendisini özel hissedecektir.

Kargo Takip Portalı Kurmalısınız

E-ticarette kargo yönetiminin bir diğer kolu da kargo takip sistemidir. Birçok müşteri kargo firmaları ile entegre şekilde çalışan bu sistemde takip numaraları otomatik olarak sisteme işlenir ve müşteriler bu ekrandan an be an ürünlerinin nerede olduğunu görürler. Eğer yeni bir e-ticaret firmasıysanız mutlaka ilk işlerden birisi de kargo takip portalı olmalıdır. Çünkü müşteriler kendilerine verilen numaradan ürünlerinin nerede olduğunu kargo firmasının kendi sitesinden bakmak, uzun ve karmaşık numaraları girmek istemezler. Bunu çok uğraştırıcı bulan kişiler genellikle profilleri içerisinde yer alan kargom nerede? Sekmesinden bunu görmek isterler.

Hızlı Kargolama Önemli

Artık hayatı hızlı yaşıyoruz. Dolayısıyla hızlı kargolamak oldukça önemli. Günümüzde birçok müşteri ürünü en hızlı gönderen firmadan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Bu bağlamda paketin boyutu fark etmeksizin ilk siparişin verildiği gün ya da en geç ertesi gün siparişin kargo firmasında olması ve mümkünse bir sonraki gün de müşterinin kendisinde olması daha fazla alıcıyı sisteme dahil edebiliyor.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık