Tümü

İnternetten Ayakkabı Nasıl Satılır?

Faprika
E-Ticaret

Ayakkabı en küçük çocuktan yaşlı insanlara kadar geniş kesime hitap eden bir ürün olması ile öne çıkıyor. Bugün herkesin ayağında her markadan ve modelden ayakkabı görebilmek mümkündür. İster tarza isterseniz işe göre ayakkabı seçimi yapılır ve ev dışında hemen her yerde giyilir. Böylesine büyük bir ihtiyaç malzemesinin pazarlamasını internetten yapabilmek için izlenecek yol ve yöntemler bulunmaktadır.

İnternette ayakkabı satabilmek için bazı aşamaları geçmeniz gerekiyor. Yazımız içerisinde sizlere bunlar hakkında derin bilgiler verecek, ayakkabı satışlarınıza başlamanız için yol haritanızı çizeceğiz.

İnternetten Ayakkabı Satabilmek İçin Şirket Kurulumu

İnternet üzerinden bugün hem e-ticaret pazaryerlerinde hem de kendi sitenizde ayakkabı satışı yapabilirsiniz. Bunu her iki tarafta yapabileceğiniz gibi yalnızca bir yerde de yapabilirsiniz. Ancak öncesinde ticaretin genel kurallarından birisi olan şirket kurulumu konusunda çalışma yapmalısınız. Çünkü satışlar online ortamda da olsa müşterilere fatura kesmek gibi bir zorunluluğunuz bulunuyor. Dolayısıyla bunu yapabilmek için de en az şahıs şirketi kurmanız gerekiyor. Kurduğunuz şirketin amacını belirten kelimeyi mutlaka ekletmelisiniz. Örneğin ayakkabı satacaksanız X ayakkabıcılık şeklinde bunu yapabilirsiniz. Ancak genellikle buna ek olarak turizm, inşaat, yatırım, enerji vb. daha birçok eklemeler de yapabilirsiniz ki ileride ekstra şirket kurmakla uğraşmayın.

Şirket kurulumu sonrasında vergi mükellefi olursunuz ve her yaptığınız satış devlet tarafından rahatlıkla denetlenebilir. Kesilen her fatura ile devlete ödeyeceğiniz KDV ve gelir vergilerini hesaplayabilirsiniz.

E-Ticarete Adım Atma: Site Kurulumu

Yazımızın başında internetten ayakkabı satmak konusunda kendi web sayfanızdan destek alabileceğinizi belirtmiştik. Eğer pazaryeri kullanmayacaksanız bu yol en sağlıklı olanıdır. İnternet sitesi kurma işlemi profesyoneller tarafından kısa sürede gerçekleşir ancak bu alanda sayısız rakibinizin de bu platformda olduğunu unutmayın. Bu bağlamda rakip analizi yapmalı ve internet dünyasında ayakkabı sitenizi öne çıkaracak hamleler yapmalısınız.

İnternet sitenizi öne çıkartacak hamlelerin başında herkesçe kullanılan Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) gelmektedir. Özellikle üreteceğiniz içeriklerle belirli anahtar kelimelerde öne çıkarak daha fazla ziyaretçiyi web sayfanıza çekebilirsiniz. Her ziyaretçi oranınızı yükseltir ve böylece daha fazla Google, Bing, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarından daha fazla ön planda olursunuz.

İnternet sitesini kurarken dikkat etmeniz gereken bir durum da güvenliktir. Sitenizin altyapısını mutlaka bu alanda daha önce çalışmış kişilere yaptırmanız ve sürekli olarak destek almanız hayati bir durumdur. Çünkü her ürün satışında ziyaretçilerin ödeme bilgilerini saklama ve koruma görevi size ait ve güvenlik açığı nedeniyle oluşacak durumlardan sorumlu da sizsiniz.

Pazaryerlerinde Ayakkabı Satışı Yapmak

Kendi sitenizi kurmak zahmetli ve pahalı gelmiş olabilir. Bu durumda satış yapabilmenize olanak tanıyan pazaryerlerini kullanarak daha efektif bir süreç yürütebilirsiniz. Özellikle Türkiye’de Trendyol, Hepsiburada, Amazon gibi siteler üzerinden ayakkabı satabilirsiniz. Ancak burada da binlerce satıcının olduğunu asla unutmayın. Dolayısıyla bu pazaryerlerinde de satış yaparken oluşturduğunuz ilanda SEO kurallarını kullanmalısınız ki anahtar kelimeleriniz aratıldığında siz çıkın.

Online pazaryerlerinde satış yapabilmek için de şirket bilgilerine ihtiyaç var. Bu nedenle şirketiniz yoksa ve elinizde ürün varsa bu mağazalarda satış yapamazsınız. Her pazaryeri satış kategorisine göre komisyon uygulaması yapıyor. Bu konuda sitelerin kendi bloglarında aradığınız komisyon cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz.

İnternetten Ayakkabı Satışında Görselliğin Önemi

İnternet üzerinden ayakkabı satabilmek ve ön plana çıkabilmek için bazı kuralları göz önünde bulundurmalısınız. Ayakkabıcılık sektöründe görsellik oldukça önemlidir. Çünkü ürünü almak isteyen kişiler öncelikli olarak görmek isterler. Bunun için detaylı ve müşterileri tatmin edecek görseller ile ürünü desteklemelisiniz.

Günümüzde görsellik konusunda öylesine ileri gidildi ki, kişiler mouselarını oynatarak ürünün etrafında gezinebiliyor. 360 derece çekimler yapılarak ürünün her tarafın en ince ayrıntısına kadar gösteriliyor. Tüketiciler de böyle detaycı yerlerden alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Neden İnternet Üzerinden Ayakkabı Satmalıyım?

İnternetten ayakkabı satmanın en büyük faydası hem farklı tiplerde müşterilere ulaşım sağlarsınız hem de markanızı daha fazla yaygınlaştırırsınız. Yerel bir üretici dahi yaptığı satışlarla ulusal hale gelip, daha fazla yerde mağaza açabiliyor. İnternetten ayakkabı satışı mağazalarda olduğu gibi sadece gündüzleri gerçekleşmez. 7 gün 24 saat boyunca ayakkabı satabilir ve siparişinizi kargolayarak tüketicinize güvenle ulaştırabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık