Tümü

Teşekkür Sayfanız Size Nasıl Satış Kazandırabilir?

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret ile ilgileniyorsanız, muhtemelen geri dönen müşterilerin işletmenizin başarısı için gerekli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu seçenek yeni müşteriler edinmekten daha ucuzdur ve sitenizi daha önce kullanan müşteriler daha fazla harcama yapma eğilimindedir.

Muhtemelen görmezden geldiğiniz, görece basit özelleştirmelerle müşteriyi elde tutma, satış ve gelirinizi artırabilecek bir sayfa vardır: Teşekkür sayfanız. Birkaç basit yönergeyi izlerseniz, bu sayfayı yalnızca ek gelir elde etmek ve genel web sitesi dönüşüm oranınızı %10’a kadar artırmak için kullanmakla kalmaz, aynı zamanda elde tutma oyununuzu hızlandırmak ve müşterilerinizle güçlü ilişkiler kurmak için kullanabilirsiniz.

Teşekkür Sayfası Neden Etkili Bir Araçtır?

Teşekkür sayfası ile müşterilerinizden ayrıldıktan sonra geri gelmelerini istemek yerine, web sitenizden ayrılmadan hemen önce yeniden etkileşim kurabilirsiniz. Ayrıca mevcut müşterilerinize mail yolladığınızda, kullanıcıların bu mailleri açmama ihtimali bulunur. Ancak teşekkür sayfası alışverişin hemen ardından kullanıcıya sunulduğu için oldukça etkili bir silahtır. Bu nedenle teşekkür sayfanızda kullanacağınız argümanları önemsemelisiniz.

Büyük E-Ticaret Perakendecileri Teşekkür Sayfalarını Nasıl Optimize Ediyor?

Amazon, eBay, Aliexpress ve Walmart gibi şirketlerin alanlarında attıkları her adımı önemsediklerine şüphe yok. Onların deneyimlerinden bir şeyler öğrenmek ve onlar için işe yarayan bazı taktikleri kopyalamak akıllıca olur. Bu şirketler, teşekkür sayfalarının önemini fark etmişlerdir.

Büyük e-ticaret firmaları müşterileri mağazaya tekrar davet etmek için adeta küçük kancalar kullanarak teşekkür sayfalarını optimize ediyorlar. Teşekkür sayfasında neyin işe yaradığı, birçok zaman kitle ile de ilgili olan bir noktadır. Eğer alışveriş yapan birine indirim sunarsanız, ya da alışverişle ilgili başka ürünlerin varlığını kullanıcıya gösterirseniz bu ilgi çekici olabilir.

Teşekkür Sayfasında Ek Satış

Teşekkür sayfanızda satış yaparak web sitenizden ayrılmadan önce sizden yeni satın alan müşterilerinizden tekrar eden satışlar elde edebilirsiniz. Zorlayıcı görünebilir, ancak birçok müşterinin bir satın alma işlemini bitirdikten hemen sonra tekrar satın almaya ne kadar istekli olduğunu tahmin bile edemezsiniz.

Özellikle spesifik bir tarzda ürünler üretiyorsanız bu size birçok önemli avantaj yaratacaktır. Sitenizden henüz ürün satın almış bir kullanıcı, giyim tarzı ile alakalı başka ürünler gördükçe size olan ilgisi artacak ve devamlı olarak akılda kalan bir profil elde edebileceksiniz.

Pop-Up’larla Satış

Teşekkür sayfanıza bir açılır pencere eklemek, sunduğunuz satın alma sonrası ek satışın gerçekten müşteriye ulaştığından emin olmanızı sağlar. Açılır pencere, teşekkür sayfasında oluşturduğunuz diğer herhangi bir ek satıştan farklı değildir; indirim, ücretsiz gönderim, teşhirle ilgili ürünler veya müşteriyi dönüştürebilecek başka herhangi bir şey sunabilir. Bu açılır pencereyi gerçekten çok etkili yapan şey, müşterilerinizin satın alma sonrası herhangi bir şeye kaydolmasına gerek duymamanızdır.

Aciliyet Yaratarak Ek Satış

Aciliyet, herkes tarafından bilinen bir dönüşüm hızlandırıcıdır. Çoğu satıcı bunu reklamlarında ve bazen de ürün sayfasında kullanır. Aciliyet, beynimizde kaçırma korkusu (FOMO) tepkisini tetikler ve karşılığında bize belirli bir ürün tükenmeden veya özel bir indirimin süresi dolmadan satın alma konusunda bir teşvik sağlar.

Ancak, sipariş durumu sayfasında kullanıldığında bu taktik; müşterilerinize, satın alma işlemini henüz tamamlamış müşterilere özel olarak anında bir ödül olan bir indirim sunma fırsatı verir. Bu sayede aciliyet faktörünü eklemek, müşterilerin satın alma sonrası bir teklifi daha sonra sunulmayacağından daha hızlı kullanma olasılığını artırır.

Teşekkür Sayfasında Mağazanıza Geri Dönün

Çoğu teşekkür sayfasının en azından altta mağazaya genel bir bağlantısı vardır, ancak müşteriyi elde tutma konusunda ciddiyseniz bunun tam olarak yeterli olmadığını bilmelisiniz. Mağazanızın gezinme menülerini ve aramayı içeren bir üst bilgi ve alt bilgi eklemek, iki ana işlevi yerine getirir:

  • Teşekkür sayfanıza mağazanızın geri kalanıyla daha uyumlu bir görünüm vererek tek yönlü bir çıkış kapısına daha az benzemesini sağlar.
  • Müşterilerinize hala iyi bakmamış olabilecekleri bazı ilginç ürünler ve koleksiyonlar olduğunu hatırlatır.

Gezinme Bağlantıları Eklemek

Arama, siparişlerine ne eklemek istediklerini bilen müşterilere bunu yapmak için kolay bir seçenek sunmak için teşekkürler sayfanızda bulunmalıdır. Öte yandan, navigasyon diğer alışveriş yapanlara hitap ediyor. Mağazanızdaki koleksiyonlara, en çok satanlara ve özel indirimlere doğru şekilde yerleştirilmiş bir dizi bağlantı, alışveriş yapanlara ikinci bir satın alma işlemini tamamlamak için ihtiyaç duydukları yönlendirme mesajını verebilir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık