Tümü

Trendyol’da Nasıl Satış Yapabilirsiniz?

Faprika
E-Ticaret

İnternet üzerinden satış dediğimiz anda aklımıza ilk gelen sistemlerden birisi de Trendyol’dur. 2010 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük iş ve satış hacmine sahip olan Trendyol, birçok satıcının ürünlerini pazarlamak istediği platformlar arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Trendyol’da satış yapabilmek için izlememiz gereken bazı adımlar bulunuyor.

Bugün 30 milyondan fazla kullanıcıya hitap eden büyük bir sisteme sahip olan Trendyol’da 98 bin işletme ve 1,1 milyon da bireysel satıcının var olduğunu söyleyebiliriz. Günde 500 binden fazla ürünün satıldığı bir yer olan Trendyol, gün geçtikçe hizmet ağını genişletti ve daha fazla kişiye ve kuruma hitap etmeye başladı. Dolayısıyla yazımızda Trendyol’da satış yapabilmek için hangi adımları izlemeliyiz ve nasıl bir süreç bizi bekliyor? Bunların cevabını alacağız.

Trendyol’a Üye Olup, Mağaza Açma Süreci

Trendyol’a satış yapmak isteyen kişilerin açtığı bireysel ya da kurumsal tabanlı sanal mağazalar, Trendyol mağaza olarak isimlendirilmektedir. Sisteme girip, gerekli bilgilerinizi girmeniz halinde mağazanız otomatik olarak açılır ve satacağınız ürünler konusunda gerekli bilgileri buraya girmeniz beklenir.

Trendyol’da satış yapabilmek için sisteme üye olmak çok kolay olsa da elbette bazı şartlar aranmaktadır. Bunların başında bireysel ya da kurumsal bir şirketin olması gelmektedir. Bunun temel sebebi ise her satış sonrasında müşterilere fatura kesilmesi işlemi içindir. Kişilerin şirket bilgileri Trendyol Mağaza için üyelik kaydı sırasında istenmektedir. Bu bağlamda şirketiniz yoksa bu platform üzerinden satış yapamazsınız.

Mağaza açma sürecine değinecek olursak, adımları sırasıyla takip etmek size hız katacaktır.

  • Öncelikle Trendyol Partner üzerinden bir hesap oluşturmanız gerekiyor.
  • İkinci adımda ise hangi ana kategori içerisinde olacağınızı seçmelisiniz (Pazaryeri, yemek ve hızlı market).
  • İçerisinde TC Kimlik Numaranız, şirketinizin vergi numarası gibi önemli bilgilerin olduğu bölümü eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.
  • Telefonunuza gelen SMS onayı ile sürecin sonuna gelin.
  • SMS onayı sonrasında sistem sizden bir şifre oluşturmanızı isteyecek.
  • Tüm bunların sonunda rahatlıkla sisteme giriş yapabilirsiniz.

Ancak bütün işlem bununla sınırlı değil. Mağazayı açtıktan sonra satıcı paneliniz için istenen bilgileri de eksiksiz bir şekilde iletmelisiniz. Bunun için size sorulan,

  • Mağaza adı
  • Müşterilere gönderilecek faturanın türü
  • Satış yaptıktan sonra sistemin size ücretini göndereceği IBAN numarası
  • MERSİS numarası
  • Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi

Bilgilerini mutlaka sisteme aktarmalı ve bunların doğruluğu konusunda emin olmalısınız. Yanlış bir bilgi sizi en başa geri gönderecektir.

Satış ve İletişim Bilgilerinin Sisteme İşlenmesi

Trendyol’da satış yapabilmek için satış sonrasında gönderim yapacağınız kargonun bilgilerini ve size ulaşabilecekleri iletişim bilgisini girmeniz gerekmektedir. Bunun için size sorulan,

  • Hangi kargo firması ile çalışmak istediğiniz
  • Faturaya yazılacak adres, iade adresi, sevkiyat deponuzun adresleri
  • Şirketinizde yer alan ve sistem ile iletişiminizi sağlayacak sorumlunun bilgileri

Gibi bilgileri sisteme girmek zorundasınız.

Sözleşme Onaylamak Son Adım

Trendyol’da satış yapabilmek için son adım sözleşme onayıdır. Hemen her sistemde olduğu gibi Trendyol’un kuralları ile ilgili bilgileri de içeren yasal sözleşmeye onay vermek için “Satıcı sözleşmesini oku” bölümüne ulaşmalısınız. Gerekli okumaları yapıp, herhangi bir sorun görmediğinizde size ayrılan kısmın kutucuklarını tıklayarak onaylama işlemini tamamlayabilirsiniz. İndirilen sözleşmeyi ayrıca ıslak imzalı şekilde 10 gün içerisinde Trendyol’un belirtilen adresine göndermeniz de gerekiyor.

Trendyol’da Hızlı Satış Yapabilmenin Sırları

Trendyol’da milyonun üzerinde satıcı yer almaktadır. Aylık  30 milyon ziyaretçinin olduğu, her gün 500 binden fazla ürün ve hizmetin satıldığını düşünürsek bu rakamın ciddi bir potansiyel barındırdığını söyleyebiliriz. Ancak yine de Trendyol’da satış yapabilmek istiyorsanız ve sistem içerisinde hızlı bir şekilde büyümeyi hedefliyorsanız izlemeniz gereken bir takım adımlar bulunuyor.

Öncelikle diğer satıcıların arasından sıyrılabilmek ve daha fazla ön plana çıkabilmek için profilinizi ve satış yapacağınız ürünü SEO’ya göre düzenlemeniz gerekmektedir. Özellikle ürün açıklamalarınızın SEO’ya uyumlu olması daha fazla kişinin ürünlerinizi incelemesi ve aynı zamanda satış yapmanız anlamına gelecektir.

İkinci adım ise görseldir. Görsel konusu nedense birçok satıcı için önemsiz gibi görünüyor. Ancak özgün görseller Trendyol’da daha fazla ön plana çıkıyor. Görsellerin açıklama kısmına ise hem SEO ile uyumlu olacak hem de ürününüzü kısaca anlatacak açıklamalar girmek oldukça önemlidir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık