Tümü

Amazon’da Satış Yapmak İsteyenler Buraya

Faprika
E-Ticaret

Büyük pazaryerlerine yönelen Amazon, kârlı ve kolay bir şekilde satış yapacağınız bir pazaryeri platformudur. Belirli prosedürleri tamamladıktan sonra Amazon mağazanızı kolay bir şekilde açabilir ve satışlarınızı başlatabilirsiniz. 1994 yılından bu yana faaliyette bulunan Amazon, bir e ticaret platformudur. İlk olarak kitap satışı yapma amacıyla kurulan da bu platform, zaman içerisinde bir pazaryeri platformuna dönüşmüştür. Microsoft, Facebook, Apple ve Google gibi dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan bu platform lojistik süreçler, profesyonellik, müşteri güvenliği ve hazır müşteri kitlesi açısından oldukça avantajlıdır. Lojistik süreçlerinizi de kolay bir şekilde yönetebileceğiniz Amazon platformunda, ürünlerinizi Amazon depolarına gönderebilir ve kargo süreçlerinizin profesyoneller tarafından yönetilmesini sağlayabilirsiniz.

Amazon’da Mağaza Açmak Ücretli mi?

Rekabetin oldukça fazla olduğu bu platformda mağaza açmak için belirli bir miktar ödeme yapmanız gereklidir. Satışını gerçekleştireceğiniz ürün sayısına göre farklılaşan ücretler, aynı zamanda satışını gerçekleştireceğiz ürün kategorisine göre de farklı komisyonlara tabidir. Amazon‘da mağaza açmak için öncelikle Amazon Seller central’a giriş yapmanız gereklidir. Bu site üzerinden Amazon satıcı hesabınızı oluşturmanız gereklidir. Bunun için öncelikle isim soy isim, şifre ve e-posta bilgilerinin girilmesi gereklidir. Ardından e-postanıza bir aktivasyon kodu gelir. Aktivasyon kodunu girdikten sonra hesabınızı doğrulayabilir ve ardından iş bilgilerinizin girişini yapabilirsiniz. Kişi ve şirket bilgilerini girdikten sonra mağazada seçme, mağaza abonelik ücreti onaylama ve telefon numarası doğrulama işlemlerini tamamlamanız gereklidir.

Evraklar Eksiksiz Doldurulmalı

Amazon‘da satıcı olmak istiyorsanız belirli evrak ve bilgilerin amazona gönderilmesi gereklidir. Bu bilgiler vergi levhası, banka hesap bilgileri, kredi kartı bilgisi, şirket bilgileri, şirket sahibine yönelik kişisel bilgiler, telefon numarası ve işletmenize ait e-posta adresidir. Bu evrakları tamamladıktan sonra Amazon hesabınıza kolay bir şekilde giriş yapabilir ve satışlarımızı tüm dünyada gerçekleştirebilirsiniz.

Amazon Komisyon Oranları Nasıl?

Amazon, satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerden belirli oranda komisyon keser. Güzellik ürünleri, kişisel bakım ve sağlık ürünleri, gıda, ayakkabı ve çanta, spor, bebek ürünleri, ofis ürünleri, yapı market ürünleri, oyuncaklar, elektronik aksesuarları ve kişisel bakım kategorilerinde %10’luk bir komisyon oranı kesilir. Fotoğraf makinesi, elektronik, video oyun konsolları, küçük ev aletleri, bilgisayar ve cep telefonlarından ise %6’lık komisyon kesilir. 2022 yılında Amazon üzerinden mağaza açmak için 99 TL + KDV ödemeniz gereklidir. Kredi kartınızı tanımladıktan sonra aylık olarak bu çekim tekrarlanır. Yani yılda yaklaşık 1200 TL’ye Amazon satıcısı olabilirsiniz.

Faprika Amazon Entegrasyonu ile Tanışın

E-ticaret sitenizde gerçekleştirdiğiniz işlemleri otomatik olarak e-pazaryerlerine entegre etmenizi sağlayan entegrasyonlarla hemen tanışın. Amazon uygulaması üzerinden işlemlerinizi tek tıkla tamamlamak için tercih edebileceğiniz pratik kullanım imkanı, ürünlerinizi çok daha geniş bir hedef kitleye ulaştırmanıza olanak sağlar. Faprika Amazon entegrasyonu satın alarak birçok avantajdan faydalanabilirsiniz. Sorunlu siparişlerden ve sürekli olarak takip etmek zorunda kalacağınız stok bilgisinden kurtulabileceğiniz entegrasyon sisteminde, siparişler ile ilgili olan tüm süreçleri tek bir ekrandan takip edebilirsiniz. Bu sayede diğer pazaryerleri ve e-ticaret sitenizdeki hareketleri takip etmek ve yönetmek kolaylaşır.

Ürünler üzerinde yapacağınız değişiklikler için Amazon panelinde zaman kaybetmezsiniz. Bildiğiniz ve kullanmaya alışık olduğunuz kendi e-ticaret sitenizin paneli üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ürünlerinizi tek bir tıkla Amazon mağazanıza sorunsuzca aktarabileceğiniz Faprika Amazon entegrasyonu, zamandan da tasarruf etmenize olanak sağlar. Amazon’da mağaza açmak ve marka bilinirliğini artırmak isteyen işletmeler tarafından tercih edilen Faprika Amazon entegrasyonu sayesinde herhangi bir zahmete katlanmadan işletmenizi hazır müşterileri bulunan e-pazaryerlerine katılabilirsiniz.

Faprika Amazon Entegrasyonu Başvurusu

Faprika Amazon entegrasyonu başvurusu için tüm işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun sadece birkaç dakikanızı ayırarak başvuru süreci hakkında bilgi alabilir ve işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Aylık 100 milyondan fazla kullanıcıya erişmek için tercih edebileceğiniz bu sistemde, güvenilir sistemler ile korunan Amazon uygulamasına katılarak markanızın prestijini de artırabilirsiniz. Güvenli ve verimli bir satış yapmak isteyenlerin tercihi olan Faprika Amazon entegrasyonu ile siz de işletmenizin sınırlarını globale taşıyabilirsiniz. Ürünlerinizi fazlasıyla geniş bir hedef kitle ile buluşturmak için tercih edebileceğiniz akıllı sistemler için Faprika’ya danışın. Teknolojiden ve işinizi geliştirecek entegrasyon sistemlerinden geri kalmayın.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık