Tümü

E-İhracatta Reklam Stratejiniz Nasıl Olmalı?

Faprika
E-Ticaret

E-ihracatta reklam stratejisi satış rakamlarını inanılmaz noktalara taşımanıza yardımcı olabilir. E-ihracat pazarlama faaliyetinde önemli bir yere sahip olan reklamların doğru kullanıldığında müşterileri artırdığına, yanlış ve yoğun kullanıldığında ise potansiyel müşterileri kaçırdığına çoğu kez şahit oluruz. Ayrıca reklam denildiğinde bir bütçesi olan ve sürekli olarak hedef kitleye pompalanan bir düzlemden bahsedilse de internet çağında bazı türleri ücretsiz olarak da yapılabilmektedir.

Günümüz dünyasında özellikle internet üzerinden iş modellerini takip ediyorsanız doğru bir tanıtım ile dilediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Yazımızda bu noktada size yardımcı olabilecek bazı ipuçlarını aktaracağız.

İlk Strateji Sitenizin İçeriklerin Doğru Tanıtılması

E-ihracat alanı rekabetin en üst düzeyde olduğu bir alandır. Doğası gereği en iyi ürün ve fiyatın olduğu firmanın öne geçtiği bu yerde sitenizde hazırladığınız içerikleri doğru bir şekilde öne çıkartırsanız reklam stratejiniz için temeli oluşturursunuz. Özellikle Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarına yönelik çalışmalar sayesinde hızlı bir şekilde sitenize trafik çekebilirsiniz. Sitenize trafik çekmeye başlamak için ise öncelikle Adsense gibi araçları dikkatli bir biçimde incelemeli, doğru anahtar kelimeler ile öne çıkmaya çalışmalısınız. Adsense, belirli bir bütçe ile kullanıcıların yaptığı aramalara cevap veren ve sizi öne çıkartan bir uygulamadır.

Bu reklam stratejisine ek olarak backlink gibi aracı da kullanabilirsiniz. Sitenizde yer alan SEO (arama motoru optimizasyonu) ile uyumlu içeriğin daha fazla öne çıkartılmasını istiyorsanız otorite olarak adlandırılan, ciddi ziyaretçisi olan sitelerde web sayfanızın linkini içeren paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu size hem trafik hem de arama motorlarının botlarını çekebilir. Bunun yanı sıra SEO uyumlu paylaşımlarla doğru anahtar kelime kullanımı da e-ihracatta reklam stratejinizi önemli ölçüde etkileyecektir.

Site içerisinde yer alan içeriklerde sürekli olarak blog yazmalı ya da yazdırmalısınız. Bloglar, siteleri SEO konusunda ciddi anlamda desteklemektedir. Sattığınız ürünün her detayını, nasıl kullanılacağını, inceliklerini paylaştığınız birden çok blog yazısını sitenizde paylaşmalısınız. Bu sayede hem rehber niteliğinde bir yazı dizisi oluşturursunuz hem de sitenize trafik çekersiniz.

Influencer Marketing Konusunda Bilgi Edinin

Günümüzün dünyasında en güçlü tanıtım araçları sosyal medyadır. Burada siz çok güçlü değilseniz, güçlü olanlardan yardım alabilirsiniz. Eskiden bu işi çevresi iyi olan kişiler yüz yüze görüşmelerle yapıyordu ancak sosyal medyada ciddi takipçisi olan ve alanınıza da hitap ettiğini düşündüğünüz kişilerle anlaşarak saniyeler içerisinde reklamınızı yapabilmeniz son derece mümkün. Etki alanları oldukça geniş ve otorite olarak nitelendirilen bu kişiler, takipçilerini etkileyecek şekilde sizleri tanıtabilir ve ürün satışınıza yardımcı olabilir.

Influencer marketing yapmak istiyorsanız hedef kitlenize ulaşabilecek kişilerle çalışmalısınız. Eğer kitleniz ile alakasız ancak popüler olan kişileri seçerseniz etkili bir reklam yapma şansınız olmaz. Dolayısıyla bu taraftan yardım almak istiyorsanız mutlaka sosyal medya reklam alanında influencerlar ile çalışan ajanslar ile görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

E-Mail Üzerinden Tanıtım Oluşturabilirsiniz

E-mail marketing olarak da bilinen ve oluşturulan mail listelerine düzenli olarak paylaşım yapan şirketler müşterilerini çekebilmek şansına sahip oluyor. İnternet aleminde yıllardır kullanılan ve zaman zaman çok etkili olan bu yöntem ile müşterilerinize birebir bülten gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz bültenlerde dünyanın çok farklı ülkelerinde yer alan müşterilerinize özel kampanyalar yapabilir, ürettiğiniz ürünle ilgili gelişmeleri sürekli olarak paylaşabilirsiniz. Ancak bu noktada e-mail marketing konusunda bir uyarı yapmakta fayda var. Bu iletişim yöntemi çok sık kullanıldığında müşteriler üzerindeki etkisini kaybettirir. Bir noktadan sonra müşteriler sizden gelen sık iletileri posta kutularında görmek istemez ve mail adresinizi engelleyebilir. Çok hassas bir süreç içerisinde yapılması gereken e-mail marketing müşterileri sıkmamalıdır.

Sosyal Medyada Mutlaka Yer Alın

Sosyal medyalar artık bir güven noktası haline geldi. Influencerlar aracılığıyla sosyal medya sitelerinde yaptıracağınız reklamlara ek olarak kendiniz de açacağınız profillerle burayı sık kullanan kişilere ulaşabilirsiniz. E-ihracat yaptığınız her ülkeye özel bir profil açarak bu ülkelerde yaşayan sosyal medya uzmanları ile çalışmak reklam stratejinizi bir üst noktaya taşımak için ilk aşamada yeterli olacaktır. Hesabınızda uzman sosyal medyacılar tarafından paylaşılan postlar ile devamlı kitleniz ile etkileşim içerisinde olabilirsiniz. Buna ek olarak sosyal medya profilleri kişilerin sizi ve şirketinizi kontrol edebilmesi için doğru bir nokta olacaktır. Günümüzde birçok insan şirketlerin varlığını sosyal mecralarından takip etmektedir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık