Tümü

E-Ticaret Sitenizin SEO Başarısını Artırmak İçin Önemli Stratejiler

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret mağazanızın organik trafik çekmesi için etkili bir şekilde arama motoru optimizasyonu (SEO) yapmanız gerekir. Peki neden organik trafiğe odaklanmalısınız? Çünkü insanlar aradıkları bilgiyi bulmak için arama motorlarına güvenirler. Aslında insanların yaklaşık %36’sı bilgi için arama motorlarına yöneliyor.

İnsanların sadece %5’i bilgi için sosyal medya kullanırken %36 gibi önemli bir oranda çoğunluk bilgi almak adına arama motorlarını tercih ediyor. Bu nedenle, çevrimiçi mağazanızı organik büyüme için arama motorlarına optimize etmediyseniz, büyük bir potansiyel alıcı yığınını kaçırıyor olabilirsiniz.

Sayfa Hızını Artırın

Web sitenizin sayfa hızı SEO (arama motoru optimizasyonu) için son derece önemlidir. Sayfa yükleme hızı, Google için şimdiden bir sıralama parametresi haline geldi. Bu durum ışığında web siteniz yeterince hızlı değilse, sıralamanızı iyileştirmek için hızını artırmanız gerekmektedir.

Sayfa yükleme hızındaki her 0,1 saniyelik iyileştirme için, e-ticaret mağazalarının dönüşüm oranları %8,4 arttı. Aynı zamanda ortalama sipariş değeri %9,2 arttı. Bu, sayfa yükleme hızı ile organik büyüme arasında doğrudan bir ilişki olduğunu gösteriyor. Peki, sayfa hızınızı nasıl artırabilirsiniz? İlk olarak, mevcut sayfa yükleme hızınızı kontrol ederek başlayın. Bunun için Google PageSpeed ​​Insights kullanabilirsiniz.

Rakiplerinizi Araştırın

E-ticaret mağazanızı açtıktan sonra rakiplerinizi listelemelisiniz. Kim olduklarını bilmek birçok avantaj sağlar ve çevrimiçi mağazanızın organik büyümesini sağlamak için kullanabileceğiniz önemli bir stratejidir. Rakiplerinizin stratejilerini öğrenmek için SEMrush ve Ahrefs gibi rakip analiz araçlarını kullanarak rakip araştırması yapabilirsiniz.  

Bu araçları kullanarak, markanız ile markanız arasındaki anahtar kelimelerdeki boşluğu bulmak mümkündür. Bu, onları geride bırakmak için neye odaklanmanız gerektiğini bulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca hangi web sitelerinden geri bağlantı aldıklarını öğrenebilir ve e-ticaret mağazanıza geri bağlantı almak için onlara yaklaşabilirsiniz. Bu, backlink profilinizi iyileştirebilir ve web sitenizin otoritesini artırabilir.

Veriye Dayalı SEO

SERP’lerde sürekli artan rekabet ile sağlam bir strateji olmadan sıralamalarda yer almak neredeyse imkansız hale geldi. Bir nokta çok açık, burada deneme yanılmaya yer yok. Ve bununla birlikte, SEO’nuzu başarılı kılmak için sağlam verilere ihtiyacınız var. ERP API’lerini kullanmak, SEO çalışmalarınızı desteklemek ve ilerletmek için yapılandırılmış veriler elde etmenin kanıtlanmış bir yoludur. Hedef kitlenizin ne aradığını ve rakipleriniz için hangi geri bağlantıların iyi çalıştığını bildiğinizde, SEO kampanyalarınızla kesinlikle başarıya ulaşacaksınız.

Dahili Bağlantılardan Yararlanın

Dahili bağlantılar, gezinme kalitesi ve web sitenizin yapısı için önemlidir. Bunlar, web sitenizdeki bir sayfadan diğerine işaret eden bağlantılardır. Ziyaretçi kaynağını bir sayfadan diğerine geçirmenize yardımcı olabileceğinden, güçlü bir dahili bağlantı stratejisine sahip olmak önemlidir.  Dahili bağlantılar ayrıca web sitenizin en önemli sayfalarını bir hiyerarşik yapı ile birlikte Google’a gösterir.

Dahili bağlantılar oluştururken bağlantı metnini optimize ettiğinizden emin olun. Bağlantılarınızın optimize edildiğinden emin olmak için çok çeşitli bağlantı metinleri kullanın. Yalnızca bir ürün sayfasından diğerine değil, aynı zamanda blog gönderilerine ve blog gönderilerinden ürün sayfalarına dahili bağlantılar oluşturabilirsiniz. Bu, blogunuzdan ürün sayfalarına trafik çekmenize de yardımcı olabilir.  Ancak, sayfalarınızı iç bağlantılarla aşırı doldurmadığınızdan emin olmalısınız.

Mobil Cihazlar için Optimize Edin

E-ticaret web siteniz mobil cihazlar için optimize edilmemişse, potansiyel müşterilerinizin büyük bir bölümünü kaçırıyorsunuz demektir. Bunun nedeni, tüm web trafiğinin yaklaşık %51’inin artık cep telefonlarından gelmesidir. Sadece SEO için bile web sitenizi mobil uyumlu hale getirmeyi düşünmelisiniz. Bunun nedeni, Google’ın artık mobil öncelikli bir indeksleme sistemine sahip olmasıdır. Bu, duyarlı bir tasarıma sahip olmayan bir web sitesinin arama sonuçlarında iyi sıralanamayacağı anlamına gelir.

Bir Blog Ekleyin

Bloglar, e-ticaret sitenizin başarısı için kritik öneme sahiptir. İçerik pazarlamacılarının %86’sının blog gönderilerini genel pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak kullandığı bilinmektedir. Çevrimiçi mağazanızdaki ürün sayfaları söz konusu olduğunda oluşturabileceğiniz çok fazla içerik vardır.  Ancak konu blog gönderileri olduğunda ürünleriniz ve markanız ile ilgili farklı konularda sayısız gönderi yazabilirsiniz.  

Her blog gönderisine alakalı hedef anahtar kelimeleri dahil edebilirsiniz. Bu, bir sürü yeni anahtar kelime için sıralamanıza yardımcı olur. Web siteniz daha fazla sayıda anahtar kelime için sıralandığında, daha fazla trafik elde edeceksiniz. Blog gönderilerinizden trafiği web sitenizdeki ürün sayfalarına yönlendirebilir ve dönüşümler oluşturabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık