Tümü

İnstagram’da Mağaza Nasıl Açılır?

Faprika
E-Ticaret

Çoğu kez sosyal medyada gördüğümüz bir kıyafeti, teknolojik ürünü ya da ayakkabıyı nereden alabileceğimizi araştırırız. Ancak ya çoğu zaman istediğimiz ürünü ya bulamayız ya da bulduğumuzda o ürün üretimden kalkmış olur. İnstagram üyelerinin bu sorununu en aza indirgemek ve işletmelerin de satış oranlarına olumlu etki edebilmek için geliştirdiği İnstagram Alışveriş sistemi ile her iki tarafın da bu sorununa net çözüm getiriyor.

İnstagram, bugün ünlü, ünsüz herkesin kullandığı ana sosyal medya araçlarından birisi olması ile öne çıkıyor. 2010 yılında iki girişimci tarafından kurulan bu ağ, 2012 yılında Facebook tarafından satın alındı ve zamana göre şekillenerek bugünlere geldi.

E-ticaret siteleri İnstagram gibi mecraları o günlerden bu yana kullanmakta, müşterilerini kendi sitelerine kanalize edebilmek için sistemin gücünü kullanmaktadırlar. Ancak İnstagram son zamanlarda bu alanı daha profesyonel hale getirmek ve işletmelere göre dizayn etmek için harekete geçti ve mağazalara özel bir hesap açılmasına izin verdi. Böylece işletmeler daha profesyonel bir şekilde çalışmaya başlayacak ve daha çok tüketici ile bir araya gelecek.

Ancak bununla da yetinmeyen sosyal medya devi, bir sonraki adımı kendi üzerinden yapılacak satışlar ile attı. İnstagram Shopping ya da İnstagram Alışveriş adı da verilen bu mecrada e-ticaret siteleri ürünlerini pazarlayacak ve satışa sunacaklar. Kurumlara takipçileri ile paylaştıkları hikayelerde dahi satış yapabilme imkanı veriliyor ve ürünlerinin farklı mecra üzerinden de satış yapmasına olanak tanınıyor.

İnstagram’da Mağaza Açmak Size Ne Sağlar?

İnstagram Alışveriş özelliğini kullanmak e-ticaret şirketinize ciddi avantajlar sağlamaktadır. Bunları şu şekilde açıklayabiliriz:

  • İnstagram’da birçok tüketici bir araya gelir ve özellikle keşfet gibi alanlardan bu kişilere rahatlıkla ulaşılabilir.
  • Hedef kitleye yalnızca tanıtım yapmazsınız, ürün ya da hizmetinizi de rahatlıkla satarsınız.
  • Markalar hedef kitlelerinin istek ve şikayetlerine hızlı bir şekilde yanıt vererek, süratle aksiyon alabilirler.
  • Düşük bütçe ile reklam çalışması yapılır ve bu bütçe dahilinde daha fazla kişiye ulaşılır.
  • Yalnızca sosyal mecra üzerinden değil, kendi e-ticaret sitenize yönlendireceğiniz trafik ile de satış olanaklarınızı artırabilirsiniz.
  • Daha fazla etkileşim alır, kitlelere toplu halde ulaşabilirsiniz.

İnstagram’da Mağaza Açmak İçin Neler Gereklidir?

İnstagram’da mağaza açarak işletmemizi bir adım öteye taşımaya karar verdik. Peki, bunun için gerekli şartlar nelerdir? Diye merak ediyorsanız:

  • Öncelikle yalnızca İnstagram değil, Facebook hesabınızın da olması gerekiyor. Her ikisinin de işletmelere özel hesap olması şartlardan birisi.
  • İnstagram mağaza özelliği için mutlaka vergi mükellefiyetinizin olması gerekiyor. Eğer yoksa bunun için en basit şahıs şirketi de kursanız sistem için yeterlidir.
  • Bu iki hesap mutlaka birbiri ile bağlantılı olmalıdır.
  • Hali hazırda kullandığınız ve satış yaptığınız e-ticaret siteniz olmalı. Yani herhangi bir siteniz yoksa burada mağaza açamıyorsunuz.
  • Satış yaptığınız ürünler e-ticaret sitenizin içerisinde tam ve eksiksiz bir şekilde olmalıdır.

İnstagram Mağaza Nasıl Açılır?

İnstagram’da mağaza açmak için ise mutlaka bir işletme hesabınızın olması gerekiyor. Daha sonra katalog yöneticisi bölümüne gelmeli ve burada ürünlerinizden oluşan bir katalog oluşturmalısınız. Ancak buraya ürünlerinizi eksiksiz ve hatasız olarak eklemeniz oldukça önemlidir. Son olarak İnstagram üzerinden satış yapacaksanız mutlaka Alışveriş Özelliğini Aktif Et seçeneğini kullanmalısınız.

Tüm bu işlemlerden sonra İnstagram, sizi ve açtığınız mağazayı inceleyecek. Belirli bir süre satış yapamasanız da ürünleriniz görülebilecek. Gerekli incelemeler sonucunda eksik bilgileriniz varsa sistem sizden bunları düzeltmenizi ve yeniden göndermenizi isteyebilir. Ancak herhangi bir sorun yoksa onay verilecek ve satış işlemleri başlayabilecek.

E-ticaret sitenizdeki ürünleri direkt olarak İnstagram’a aktarabilmek için İnsta Shop kataloğu oluşturmalısınız. Buraya oluşturduğunuz kataloğu yüklemek için ise Bussines Manager hesabınızın olması gerektiğini de diğer ayrıntılar arasında yer alıyor.

İnstagram’da Mağaza Açmak Ücretli mi?

İnstagram hemen her konuda olduğu gibi bu alanda da ücretsiz destek sağlıyor. Ancak mağazanız yeterli ilgiyi görmüyorsa İnstagram’ın reklam seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Eğer burada mağaza açmadan önce şirketiniz ya da e-ticaret siteniz yoksa öncelikle bu işlemleri yapmalısınız. Çünkü İnstagram’ın bu özelliği de aynı pazaryerleri gibi vergi numarası olmadan kullanılamıyor.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık