Tümü

Sanal POS Hakkında Merak Edilenler

Faprika
E-Ticaret

E-ticaret konusunda müşterilerine hizmet veren işletmeler kullandıkları internet siteleri üzerinden sundukları hizmetler de profesyonel olmalarının yanı sıra güvenli olmayı da sağlamaları gerekir. Ayrıca müşterilerden gelecek ödemeler için hızlı ve alternatifi bulunan ödeme hizmetleri de sunulmalıdır. Bu sayede sanal mağaza üzerinden müşterilerin her zaman güvenli bir şekilde alışveriş yapmasına imkân tanır.

Alternatif ödeme hizmetlerinin sunulması siteyi güvenli göstermekte kalmayarak bununla birlikte satın alma konusunda kullanıcıları teşvik etmeyi de başarır.  Alternatif ödeme yöntemleri arasında en pratik kullanıma sahip ve en çok tercih edilen hizmetler arasında sanal POS yöntemi yer almaktadır. Hazırlamış olduğunuz rehber niteliğindeki bu yazıda online alışveriş konusu ile ilgili mutlaka olması gereken sanal POS ve sanal POS komisyon oranları ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sanal POS komisyon oranları hakkında merak edilenler yazımızın devamında sizi bekliyor.

Sanal POS Nedir?

Birçok aşamada size hizmet veren mağazalara bizzat giderek fiziksel olarak banka kartının ya da kredi kartını kullanarak yaptığınız işlemleri online alışveriş siteleri üzerinden yaptığınız alışverişlerde yapmak istediğinizde bunun için sanal POS hizmetine ihtiyacınız vardır. Kredi kartı veya banka kartı bilgilerinizi girerek yapmış olduğunuz bu işlem sanal POS üzerinden gerçekleşecektir. Bu alternatif ödeme yöntemi yaptığınız alışveriş neticesinde yapmış olduğunuz ödemenin hızlı ve güvenilir olarak alışveriş yaptığını işletmenin hesabına geçmesini sağlamaktadır.

Günümüzde online alışverişi hızlı bir şekilde artması sanal POS kullanımını zaruri hale getirmiştir. En popüler ve en çok tercih edilen online alışveriş sitelerine baktığımız zaman mutlaka sanal POS uygulamasının kullanıldığını göreceksiniz. Artık günümüz teknolojisinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak sanal POS teknolojisi online alışveriş hizmetlerinin neredeyse tamamında kullanılmaktadır. Bu uygulama hem işletme sahipleri hem de müşteriler için gerçekten işleri kolaylaştıran ve daha pratik bir şekilde halledilmesini sağlayan bir uygulamadır. Bunun dışında bazı ödeme kuruluşları sizin adınıza bankalarla anlaşma yaparak birden fazla bankaya ait sanal posları sanal mağazanızda kullanma imkânını sağlamaktadır.

Nasıl Sanal POS Alınır?

Sanal POS almak için öncelikli olarak bu hizmeti veren bir bankaya başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Her banka online POS hizmetini size sunabilir. Online olarak hizmet veren sitemizde ödeme işlemlerini gerçekleşmesi için sanal POS başvurusu yapmak istiyorsanız hazırlamanız gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Şahıs firması ya da ortaklı firma olarak sanal POS başvurusu yapmak istiyorsanız size gereken evraklar şunlardır;

  • Ortaklık sözleşmesi
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Kimlik fotokopisi
  • Eğer ticari ortaklığı bulunan bir e-ticaret sitesi ile alakalı sanal POS başvurusu yapmak istiyorsanız;
  • İmza sirküleri
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası hazırlanması gereken evraklar listesini oluşturmaktadır.

Sanal POS Komisyon Oranları Nelerdir?

Sanal POS komisyon oranları nelerdir diye soracak olursanız bu ücretler hizmet aldığınız bankalar ile yapılmış anlaşma dahilindeki taahhütler ve bankaların farklı dönemlere göre gerçekleştirdiği fiyat değişiklikleri nedeniyle birbirinden farklı olabilir. Günümüzde sanal POS hizmeti sunarak hizmet veren bankalardaki sanal POS komisyon oranları ortalama %1 ile %11 arasında değişmektedir. Sanal POS hizmeti için alınan komisyon oranları hizmet alınacak döneme göre farklılık gösterebilir.

Sanal POS komisyon oranlarını belirleyen birçok faktör bulunmaktadır. Bankalar mevcut dönem ile ilgili duruma göre verdikleri bu hizmet için komisyon oranını belirleyebilirken aynı zamanda bu hizmete başvuran şirketin satış ve ciro hacimlerine göre hizmet bedeli ya da komisyon oranı belirleyebilir. Bu bedeller işletmeden hizmet alındığı süre boyunca düzenli bir şekilde tahsil edilir.

Sanal POS Alma Şartları

Sanal POS başvurusu yaptığınızda bunun olumlu sonuçlanması için belli sanal POS alma şartları bulunmaktadır. Her şeyden önce hizmet verecek olan sitenin güvenli olması gerekmektedir. Bu yüzden başvuru yapan e-ticaret sitesi için SSL sertifikası olup olmadığı oldukça önemlidir. Diğer bir kriter ise e-ticaret hizmeti verecek olan sitede yeterli miktarda ürün ve ürün çeşitliliği olmasıdır. Bu yüzden sanal POS başvurusuna hazırlanırken mevcut e-ticaret sitenizde yeterli sayıda ürün eklenmiş olması gerekmektedir. Bunların dışında sitenizde ödeme yapılacak olan sayfada gerekli sözleşmelerinde yer alması gerekmektedir. Bu sözleşmeleri tamamlamanız halinde sanal POS entegrasyon çözümlerini sahip olduğunuz e-ticaret sitesine ekleyebilirsiniz. Bu konuda başvuru yaptığınız bankanın yetkilileri oldukça titiz bir şekilde kontrollerini sağlayarak uygun olması halinde onay vermektedir.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık