Tümü

Yeni Ürün Satış ve Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

Yeni ürün satış ve pazarlama tekniklerini bilmek bir ürünü satabilmek için hayati öneme sahiptir. Çünkü elde olan ürün ne kadar kaliteli olursa olsun, eğer satışı ve pazarlaması doğru şekilde yapılmamışsa o ürün hak ettiği değeri göremez. Gerek sahada gerekse online olarak satış yapmak için bazı yöntem ve teknikleri bilmek şarttır. Onları kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:

Yeni Ürün Talebi Tespiti Doğru Yapılmalıdır!

Yeni ürün talebi tespiti, yeni ürün satışa çıkmadan önce yapılmalıdır. Elde edilen sonuçlara göre talebin yoğun geldiği bölgelere yatırımlar artırılmalıdır. Talebin az geldiği bölgelerde ise yeni ürünün tanıtımını yapacak projeler hazırlanmalıdır. Böylece yeni ürünün nakil ve satışı daha sağlıklı şekilde gerçekleşecektir.

Yeni Ürünün Reklamı Doğru Şekilde Yapılmalıdır!

Yeni ürünün reklamı, mutlaka doğru ve profesyonel şekilde yapılmalıdır. Eğer ürünü satan kişilerin reklam becerisi ve bilgisi yoksa reklam şirketlerinden yardım almalıdır. Ayrıca reklam yüzü olarak kullanılacak kişiyi seçerken halkın tanıdığı ve güvendiği isimlere yönelmek gereklidir. Çünkü insanlar yeni bir ürünü alırken güven duymak ister. Bunun için de güvendikleri insanların yüzünü görmek isterler. Eğer yapılan reklamda halk arasında kötü olarak bilinen bir kişi bulunursa, yeni ürün gerekli ilgiyi göremeyecektir.

Sosyal Medya Platformlarından İstifade Edilmelidir!

Sosyal medya platformlarından istifade etmek, belki de günümüzde yeni ürün tanıtımı ve satışı yapılırken başvurulması gereken en önemli yerdir. Çünkü insanlar artık zamanlarının büyük bir kısmını sosyal medyada geçirmeye başladı. Bu gibi platformlarda yapılacak bir reklam sayesinde çok kısa bir süre içinde binlerce kişiye ulaşmak mümkündür. Ayrıca bazı sosyal medya platformlarında yer alan cep market bölümlerinden yeni ürün satışı da yapılabilir. Örneğin; Instagram ve Facebook, kullanıcılarına bu imkânı vermektedir.

Online Satış Mağazalarında Yeni Ürünü Satışa Sunmak!

Online satış mağazalarında yeni ürünü satışa sunmak, yeni ürün satış ve pazarlama tekniklerinin bir diğeridir. Bunun için ilk olarak yeni ürünün fotoğrafları ve hatta mümkünse videoları net bir şekilde çekilip siteye yüklenmelidir. Daha sonra ürün ile ilgili tüm detaylar eksiksiz bir şekilde ürünün yanında ya da altında listelenmelidir. Örneğin; satışa çıkacak ürün bir kıyafet ise o kıyafetin bedeni, rengi, kumaş türü ve diğer tüm bilgileri net ve anlaşılır şekilde yazılmalıdır. Bu şekilde bir yöntem izlemek hem müşterilerin hoşuna gidecektir hem de müşteriler kendi isteklerine uygun ürünü rahatlıkla bulabileceklerdir.

Yeni Ürün ile İlgili Sms ve Mail Göndermek!

Yeni ürün ile ilgili sms ve mail göndermek, kişisel verileri koruma kanunu çerçevesinde yapıldığı sürece gayet başarılı olacaktır. Yeni ürünün satışının içinde yer aldığı bir link, hedef kitlelere belli aralıklar ile gönderilebilir. Bu sayede binlerce kişi, tek bir sms ya da mail sayesinde ürünü görme şansını elde edeceklerdir. Günümüzde de özellikle büyük alışveriş siteleri ve mağazalar, sms ve mail yöntemini kullanarak müşteri çekmeye çalışmaktadır. Sonuçlar incelendiğinde ise çok olumlu geri dönüşlerin olduğu gözlemlenmektedir. Fakat sms ve mail atarken hedef kitleyi bıktırmamaya dikkat edilmelidir. Bunun için gece saatleri yerine gün içinde ya da çok sık şekilde değil de belli aralıklar ile müşterilere mesaj gönderilmelidir.

Yeni Ürün ile İlgili Kampanyalar Yapmak!

Yeni ürün ile ilgili kampanyalar yapmak, müşterilerin dikkatini en çok çeken yöntemlerden bir tanesidir. Bir ürün alana ikinci ürünü indirimli vermek, direkt olarak ürün üzerinde belli oranda indirim uygulamak ya da birkaç tane yeni üründen alındığında bir tane de hediye vermek yeni ürünün satışlarını ciddi şekilde artıracaktır. Çünkü insanlar indirime ulaşabilmek için birden fazla ürünü almak isteyecektir. İlk bakışta düşük bir kar edilmiş gibi görünse de ürün çok satıldığı için sürümden kazanılmış olacaktır.

Yeni Ürünün Reklamını Arama Motorlarında Vermek!

Yeni ürünün reklamını arama motorlarında vermek için mutlaka belli bir bütçe ayrılmalıdır. Çünkü insanlara en rahat ulaşma yöntemlerinde bir tanesi de arama motorlarında görülür olmaktır. Bu nedenle yeni ürün satış ve pazarlama teknikleri arasına arama motoru reklamını eklemek doğru olacaktır. Sayılan tüm bu yöntemlerden ne kadar fazlası uygulanırsa, satış konusunda o kadar olumlu sonuçlar alınacaktır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık