Tümü

Arama Motorları için Çevrimiçi Mağazanızı Nasıl Optimize Edebilirsiniz?

Faprika
E-Ticaret

Fiziksel bir mağazaya kıyasla çevrimiçi mağaza açmanın rahatlığı, onu görünür kılmak için büyük çaba sarf etmemiz gerektiği gerçeğiyle dengelenir. Çünkü arama motorlarında ve SERP’lerde rekabet her geçen gün kızışıyor.

Mümkün olduğunca doğru trafiği sitenize çekmek ve SERP’lerin zirvesine çıkmak istiyorsanız, rakiplerinizin yapmadığı şeyleri yapmanız ya da en azından onlarla aynı şeyleri ama daha iyisini yapmanız gerekir. E-ticarette kullanıcıların seçenekleri her geçen gün arttığı için fark yaratmanın önemi büyüktür. Yaratacağınız fark, ürünlerinizin ya da hizmetinizin tercih edilip edilmeyeceği gerçeğini etkileyen en önemli faktördür.

Tüm Sayfalarınıza Benzersiz Başlık Etiketleri ve Meta Açıklamaları Ekleyin

E-ticaret web sitelerinin çok sayıda sayfası bulunur. Yüzlerce ürününüz ve kategoriniz varsa, yüzlerce sayfanız var ve her sayfa için benzersiz meta veriler oluşturmanız önemlidir. Meta veriler, title etiketinizi ve meta açıklamanızı içerir. Title etiketi aslında başlığınızdır (SERP’lerdeki mavi metin satırı) ve meta açıklama sayfanızın 160-320 karakterlik kısa özetidir. Meta veriler, SEO amaçları için gerçekten önemli olmaya devam ediyor, bu yüzden onu iyi seçmeniz gerçekten çok önemli.

Zaman kazanmak için meta açıklamalarınızı kopyalamak cazip gelse de, yinelenen metin size Google açısından olumsuz etki yaratabilir. Tüm ürün sayfalarınız için benzersiz başlık etiketleri ve meta açıklamalar oluşturmak biraz zaman alacak, ancak gerçekten yapılması gerekiyor. Benzersiz ve ilgi çekici bir meta açıklama, tıklama oranlarını artıracak ve sonuçta sıralamanıza yardımcı olacaktır.

Daha Temiz URL’ler Oluşturun

URL’ler, hem kullanıcıya hem de arama motoruna sayfanızın neyle ilgili olduğu hakkında daha fazla bilgi verirler. Bir URL’nin, şöyle görünmesi gereken, okunabilir bir metin parçası olması gerekir: www.faprika.com/blog/e-ticaret-pazarlamasi-nedir

Bu örnek basit, alakalı ve okunması kolay, anlamsal olarak doğru bir URL’dir. Ayrıca, yapması gerekeni yapar. Yani kullanıcıya ve arama motoruna sayfanın ne hakkında olduğunu söyler. Sorun şu ki, çoğumuz birçok e-ticaret web sayfamızı oluştururken URL’lerimizi değiştirmeyi unutuyoruz. Sonuç olarak, daha çok şuna benzeyen bir sürü dağınık URL kullanıyoruz: www.faprika.com/blog/e-ticaret-pazarlamasi-nedir/pageid=01-02-2019

Karmaşık görünüyor, kullanıcı deneyimini kötüleştiriyor ve muhtemelen Google’ın botları tarafından net anlaşılmaz. Ayrıca, daha kısa URL’lerin daha uzun URL’lere tercih edildiğini gösteren araştırmalar göz önünde bulundurulduğu zaman fazla uzun. Anahtar, URL’lerinizi basit, alakalı, okunabilir tutmaktır ve gerekirse hedef anahtar kelimenizi eklemeyi de düşünmelisiniz.

Resimlerinizi Optimize Edin

Bir e-ticaret mağazası olarak web sitenizde çok sayıda görseliniz olacak. Düzgün bir şekilde optimize edildiğinde, görseller sıralamanıza ve görünürlüğünüzü artırmanıza yardımcı olabilir. Ancak konu SEO olduğunda, özellikle SEO konusunda tamamen yeniyseniz, görselleri gözden kaçırmak gerçekten kolaydır. Örneğin, daha önce alternatif metninizi ve başlık metninizi optimize etmeyi düşünmemiş olabilirsiniz.

Alternatif metin, bir nedenden dolayı yüklenmediğinde görüntü yerine görüntülenen metindir. Bu nedenle, site ziyaretçilerinizin ve Google’ın görselin neyle ilgili olduğunu anlaması için optimize edilmesi gerekir.

Başlık metnini alternatif metninizle aynı tutabilirsiniz, ancak dosya adınızı optimize ettiğinizden de emin olmalısınız. Yine, bu birçok mağaza sahibinin gözden kaçırdığı bir şeydir. DWASK9999990.jpg gibi bir şey olabilecek orijinal dosya adına bağlı kalırlar. Bu bize görüntü hakkında hiçbir şey söylemez ve bu nedenle kullanıcılar onu SERP’lerde bulamazlar. Bunun yerine iyi bir kural, her görüntü dosyası adına hedef anahtar kelimenizi eklemektir.

Bir Blog Ekleyin ve Optimize Edin

SEO’yu gerçekten ikiye katlamak ve rakiplerinizden bir adım önde olmak için bir içerik pazarlama kampanyası başlatmalısınız. Video pazarlama da birçok açıdan faydalıdır ama her şeyden önce, iki nedenden dolayı gerçekten bir blog eklemelisiniz:

  • Bir blog size daha fazla anahtar kelime öbeği ve anahtar kelime teması uygulamak için birçok fırsat sunar, böylece farklı amaçlara sahip daha fazla müşteri çeker.
  • Bir blog size, müşteri tabanınızı markanız ve ürünleriniz hakkında eğitme şansı verir, böylece güven ve uzun vadeli uygun bir ilişki inşa eder.

Kısacası, bir blog size organik trafiğinizi artırma ve sitenizi daha fazla optimize etme şansı verir. Daha fazla URL, daha fazla meta veri ve daha fazla içerik oluşturacaksınız. Bu nedenle, e-ticaret mağazanız daha keşfedilebilir olacaktır. Ayrıca daha fazla resim ekleme ve bunları optimize etme şansına da sahip olacaksınız.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık