Clubhouse Uygulaması E-Ticaret Siteleri İçin Nasıl Kullanılır?

Faprika
E-Ticaret

Son zamanların en çok ses getiren uygulamalarından Clubhouse’u E-Ticaret sitenizin satış oranlarını artırmak için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Artık daha fazla kişinin sahip olduğu E-Ticaret siteleri online mağazalara olan ilginin artmasıyla daha fazla kullanılır olmuştur. Rekabetin artması firmalar arasında ön plana çıkmak için farklı pazarlama stratejileri yapılmasını gerekli kılmıştır. Hepimizin bildiği üzere sosyal medya pazarlamaya büyük etki ediyor.  Firmanızın daha fazla insana ulaşması için her zaman kullandığınız sosyal medya hesaplarının yanı sıra en yeni trendleri de takip etmelisiniz. Henüz yeni bir oluşum olmasına rağmen çok sayıda kişinin kullandığı “Clubhouse” uygulaması bu trendlerden yalnızca biri.

Clubhouse’un E-Ticaret sitesine olan etkisi geçtiğimiz günlerde canlı bir şekilde kanıtlandı. Uygulamaya kayıt olarak oda açan bir kullanıcı açık arttırma yaptı. Odaya giren kullanıcılar el kaldırma özelliğini kullanarak konuşma izni kazandılar ve tekliflerini sundular. Bu sayede odayı açan kişi kısa sürede satış yapabildi. Alıcılar ise uygun fiyata istedikleri ürünü alma imkânı yakaladılar. Bu olayın en avantajlı tarafı ise firmanın duyulmasına olan etkisi oldu. Firmalar farklı kesimden insanlara ulaşma imkânı buldu. Uygulama büyüdükçe elde edilen faydanın da çok daha fazla olacağı düşünülüyor.

Clubhouse Nedir? Nasıl Kullanılır?

Siz de Clubhouse’u E-Ticaret siteniz için avantaja çevirmek istiyorsanız öncelikle nasıl kullanıldığını öğrenmelisiniz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında piyasaya sürülen uygulama diğer sosyal medya uygulamalarından baya farklı. Farklı ülkelerden çok sayıda insanın sohbet etmesine olanak sağlıyor. Oldukça basit şekilde çalışıyor ancak herkes kayıt olamıyor. Kayıt olmak için özel davetiye gerekiyor. Davetiyeniz olmasa da uygulamaya kayıt olarak kullanıcı adı alabiliyorsunuz. Bu sayede uygulama herkese açık olursa istediğiniz kullanıcı adını başkalarının almasının önüne geçebiliyorsunuz.

Platformda sohbet odaları oluşturuluyor, kullanıcılar açılan odalara dâhil olarak fikirlerini beyan edebiliyorlar. Kimlerin konuşabileceğine ise moderatör karar veriyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi yapılan konuşmalar kaydedilmiyor ve daha sonradan dinlenemiyor. Henüz fotoğraf ya da metin paylaşabileceğiniz bir özellik de bulunmuyor. Şu an sadece IOS kullanıcıları bu uygulamayı indirerek kullanabiliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda android kullanıcılarına da açılması bekleniyor.

Clubhouse Uygulamasının E-Ticaret Sitelerine Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Clubhouse uygulamasını kullanmak topluluk oluşturmanıza yardımcı olur. Müşterilerinizi ve firmanızla ilgilenenlerin katılabileceği bir oda oluşturabilirsiniz. Burada sektörünüz, E-Ticaret siteleri ve pazarlama gibi alanlarda konuşmalar yapabilirsiniz. Sektöre gireceklere ya da sitesini geliştirmek isteyenlere tavsiye verebilirsiniz. Böyle bir yaklaşıma sahip olmanız firmanızın samimi görünmesini sağlayacaktır. Müşterileriniz sizin iyi niyetinizi görerek kendilerini firmanıza yakın hissedecektir.

İnsanlar güvenilir buldukları isimlerin fikirlerine değer verir. Odanıza güvenilir isimlerin gelmesini sağlayarak, firmanız hakkında konuşmalarını isteyebilirsiniz. Bu sayede birinci ağızdan firmanızın övülmesiyle firma güvenilirliğiniz artacaktır. Müşterilerin firmanıza güvenmesi yaptığınız işleri de destekleyecekleri anlamına gelir. Güvenilirlik sağladıktan sonra yeni bir işe de atılsanız çok sayıda alıcınız olacaktır. Kazandığınız güveni kaybetmemek için eskisinden daha dikkatli bir şekilde çalışmalısınız. E-Ticaret süreçlerinin her bir aşamasını titizlikle yürütmelisiniz.

Clubhouse Uygulaması E-Ticaret Siteleri İçin Hangi Amaçlarla Kullanılabilir?

Clubhouse uygulamasını firmanızın tanıtımı dışında başka amaçlar için de kullanabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle odanızın ilgi görmesi ve kullanıcıların sizi biraz da olsa tanıması gerekir.

Örneğin yaptığınız yeni iş birliklerini buradan duyurabilirsiniz. Yaptığınız en yeni ortaklıkları ve geleceğe dair hedeflerinizi firmanızla ilgilenenlerle paylaşabilirsiniz. Henüz yeni büyüyen bir platform olduğundan duyurularınız için ideal bir platformdur.  Kampanya ve indirimlerinizden insanları haberdar edebilirsiniz. Bunun için influencerlardan destek alabilirsiniz. Uygulama sayesinde diğer sosyal medya hesaplarınıza yönlendirme yapabilirsiniz. Konuşma sırasında Twitter ve Instagram hesaplarınızdan bahsedebilir, insanların ilgisini oraya çekebilirsiniz.

Uygulama size yeni insanlara ulaşma imkânı sağlar. Diğer sosyal medya uygulamalarını kullanmayan kişilere buradan ulaşabilirsiniz. Açtığınız odada potansiyel müşterilerle birebir iletişim kurma imkanı yakalarsınız. Katılımcılardan sorular alarak firmanız ve ürünlerinizle ilgili merak edilenleri en iyi şekilde yanıtlayabilirsiniz.  Katılımcılarda iyi bir izlenim bırakmanız sitenizin satış oranlarına olumlu etki eder. İlerleyen zamanlarda uygulamayı kullanan sayısı arttıkça daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Şimdilik daimi bir kitle oluşturmanız yeterli olacaktır.  Firmanızın böyle bir platform içerisinde yer alması yenilikleri takip ettiğini gösterir. Her daim güncel, ve yeniliklere açık bir firma gibi görünürsünüz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık