Tümü

E-Ticaret Siteleri İçin Resimli Reklam Verme Rehberi

Faprika
E-Ticaret

Dönemin trendleri arasında reklamlar yer almaktadır. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle beraber öne çıkan dijital alan, reklamların aktif şekilde kullanıldığı alanlardır. Bu yüzden de Google resimli reklamlar büyük bir öneme sahip denilebilir. Hatta söz konusu reklam içerisinde görsellere yer verilmesinin yanı sıra yayınlanabilen reklamlar olarak da görülmektedir. Göründükleri alanlar da Google Adsense, arama ağı ve görüntülü reklam ağı olarak değişiklik gösterir. Elbette bu aşamada bilgi sahibi olmak da büyük bir öneme sahiptir. Sunacağımız bilgileri takip ederek de bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Peki siz, siteniz için nasıl resimli reklam verebileceğinizi biliyor musunuz? Peki ya sizce resimli reklam nedir?

Google Reklamı Nedir?

Reklamların kullanıldığı ve büyük bir avantaj sağladığı platform Google Adsense olarak bilinmektedir. Bu çevrimiçi platform sayesinde ücretli bir hizmet alabilirsiniz. Genel yapısı da anahtar kelimelere bağlı olarak sonuçlar verilmesidir. Yani aratılan kelimelere uygun reklamları göstermektedir. Sizler de ücretli şekilde verdiğiniz reklamları bu şekilde ulaşılabilir hale getirebilirsiniz. Aslında Google Adsense de temel görev olarak bunu benimsemektedir.

Elbette Google Adsense bünyesinde tıklama başına ödeme yapılmaktadır. Sizde bunu baz alarak reklamınız için günlük bir bütçe ayırabilirsiniz. Bu sayede tıklama başına alacağınız ücret de değişkenlik gösterebilir. Az bir bütçe kullanarak Google üzerinde görünür olmanızı da sağlayabilen bir faktördür. İçerisinde birçok faktör yer aldığı gibi resimli olan reklam türleri de bulunmaktadır.

Resimli Reklam Seçenekleri Nelerdir?

Google Adsense içerisinde bulunan ağlardan biri Google resimli reklam verme ağı olarak bilinmektedir. Görüntülü reklam ağı içerisinde banner reklamları yer almaktadır. Bunlar da aslında diğer web sitelerinde görünebilen faktörler olarak bilinmektedir. Resimli reklamlar, genellikle görüntülü reklam ağında daha çok öne çıkarlar. Ancak bakıldığında her iki alan üzerinde de görüldükleri bilinmektedir.

Görüntülü reklam türleri de dört ana başlık altında incelenebilirler. Bunlardan biri duyarlı görüntülü reklamlar olarak bilinmektedir. Söz konusu duyarlı görüntülü reklamlar, Görüntülü Reklam Ağı içerisinde yer alan reklam türü olarak bilinmektedir. Bir diğeri de duyarlı reklamlar olarak ele alınmaktadır. Duyarlı reklamlar, boyut ve şekil açısından ayarlanabilme fırsatına sahiptir. Yani reklamların görüntülenmeleri açısından herhangi bir sakınca söz konusu değildir.

Karşınıza çıkacak olan üçüncü seçenek de Lightbox reklamları olarak ele alınır. Söz konusu reklamlar, tıklanıp genişletilebilen reklamlar içerisindedir. Tasarımlara duyarlı olarak bilinirler. Yüklenen görüntülü reklamlar da aslında daha özgün bir seçenek olarak ele alınabilir. Yani aslında Google Adsense dışında kendi başınıza oluşturabileceğiniz reklamlar olarak da görülmektedir.

Resimli Reklam Biçimleri Nedir?

İçerisinde resim bulunduran Google reklamları, kategori olarak Google resim reklamları olarak işlenmektedir. Ayrıca birbirinden farklı biçimleri de bulunmaktadır. Bunlardan biri Banner reklamlar olarak bilinir. Resimli reklamların en önemlilerinden biri olduğu da söylenebilir. Genellikle üçüncü taraf web sitelerinin kenar boşluklarında yer almaktadır. Farklı boyutlar kullanabilir ve farklı şekiller işleyebilirsiniz. Genel olarak da sayfanın başlında veyahut altında yer almaktadır.

Diğer bir seçenek de Google alışveriş reklamları olarak bilinmektedir. Google aramalarında görünen ve yaygın olarak kullanılan ücretli reklamlarıdır. Bu reklamlar içerisinde kitleniz, ürünleri fiyatları ve yıldızları, puanlarıyla beraber görürler. Google görsel arama reklamları da genellikle sponsorlu görsel reklamlar olarak bilinirler. İçerisinde bazı organik sonuçların yer aldığı da bilinir. Diğer bir seçenek olarak da Gmail reklamları gösterilebilir. Gmail reklamları gelen kutunuzun en üst kısmında yer alırlar. Genel olarak da resimli reklam biçimde olurlar. Ancak resimleri daraltılmış e-posta içerisinde göremezsiniz. Ancak genişletmek istediğiniz zaman görmeniz mümkündür.

Google Resimli Reklamların Avantajları Nasıldır?

Resimli reklamlar birden çok avantaj barındırmaktadır. Söz konusu avantajlar da aslında ilerleme açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Daha detaylı bahsetmek gerekirse, resimli reklamlar sayesinde marka algısı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda tüketicilerin markanızı hatırlamasını da sağlayabilirsiniz. Resimli reklamlar görsel hafıza açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu sayede siteniz içerisinde daha rahat ve etkili bir şekilde trafik çekersiniz.

Resimli reklamları kullandığınız zaman kullanıcılara birçok alandan ulaşma şansına sahip olursunuz. Kullanım kolaylığı bir hayli yüksektir ve kampanyalarınızda söz konusu hedeflerinize daha rahat bir biçimde ulaşabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık