Tümü

Etkili Pop-up Reklam Kullanma Yolları

Faprika
E-Ticaret

İlk çıktığı yıllarda bilgisayarlara kötü amaçlı yazılımlar yüklemek için kullanılan pop-uplar, günümüzde en etkili pazarlama yöntemlerinden biri olarak kabul edilmekte ve tanıtım, etkinlik ve kampanyalar için kullanılmaktadır. Belirli noktalara dikkat edilerek oluşturulan bir pop-up ile kullanıcılara ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu yazımızda sizlere pop-up reklam nedir, ne işe yarar ve etkili bir pop-up reklamı nasıl oluşturulur gibi sorular hakkında bilgiler vereceğiz.  

Pop-up Reklam Nedir?

Pop-up reklam, bir siteyi mobil ya da masaüstü cihazlardan ziyaret eden bir kullanıcının karşısına çıkarılan pencere olarak ifade edilebilir. Bu pencerenin çıkarılması için kullancıılardan izin alınmaz. Açılır pencere, tam ekran, kenar çubuğu ve afiş gibi türlerde farklı görünüme ve boyuta sahip pop-uplar tasarlanabilir. Önemli olan ziyaretçinin ilgisini çekecek bir reklan oluşturmaktır.

Pop-up Reklam Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pop-up reklam oluştururken belirli noktalara dikkat ederseniz etkili bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar;

  • Pop-upun ne kadar süre kullanıcılara gösterileceğini iyi belirlemelisiniz. Süreyi çok uzun tutarsanız ziyaretçiler sıkılarak sitenizden çıkabilir. Kısa tutarsanız ise reklam amacına ulaşmayabilir. Bu nedenle belirli bir zaman aralığında kullanıcıları sıkmadan reklamınızla buluşturmalısınız.
  • Ziyaretçiler sitenizdeki ürün ya da hizmetleri görmek için açılır pencereyi gördükten sonra kapatmak isteyecektir. X simgesine sahip kapat düğmesini görülebilir ve kolay ulaşılabilir bir alana eklerseniz ziyaretçilerin işi kolaylaşacaktır. Bu sayede sitenizin tert edilme oranlarını düşürebilirsiniz.
  • Hazırlayacağınız açılır pencerenin ziyaretçinin sitede bulunduğu süre içerisinde kaç defa görüleceği önemlidir. Kullanıcılar reklamı birden fazla görebilir ancak rahatsız olmaması önemlidir.
  • Pop-uplarda vurgulanmak istenen eyleme geçirici mesaj düğmesinin kullanıcının dikkatini çekmesi gerekir.

Etkili Pop-up Reklamı Nasıl Oluşturulur?

Pazarlama çalışmalarında önemli bir yeri olan pop-up reklamlar için ilgi çekici içerikler oluşturulmalıdır. Oluşturulan reklam kullanıcıların ne kadar ilgisini çekerse başarı oranı da o kadar yüksek olacaktır. Reklam oluştururken yüksek dönüşüm oranları ve tıklamaları görmek istiyorsanız Google yönergelerine uymanız yeterlidir. Bunun için;

Reklam Metni Oluşturun

Etkili bir pop-up reklamı oluşturmak için  yalnızca kullanıcıların dikkatini çekmek yetmez. Bunun yanı sıra onları harete geçirecek, ürün ya da hizmetlerden satın almalarına yardımcı olacak metinlere yer vermelisiniz. Markanızın değerlerini yansıtacak, ziyaretçileri yanıltmayacak, açık ve anlaşılır metinler oluşturabilirsiniz. Bunun için sitesinde açılır pencere kullanan rakiplerinize göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.

İlgi Çekici Görsellere Yer Verin

Açılır pencerenizi oluştururken markanızın değerini yansıtacak, kullanıcıların sizinle bağdaştıracağı görsellere yer vermelisiniz.

Müşterilere Değer Katın

Açılır pencere stratejinizi belirlerken müşterilere değer katmak hedefleriniz arasında olmalıdır. Bunun için premium içerikler, indirimler, ücretsiz kargo ya da kupon kodu sunarak müşterilerinize yardımcı olabilir, kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede tıklanma sayınız artarken, ziyaretçilerin müşteriye dönüşme oranı da artacaktır.

Her Bir Detayı Planlayın

Açılır pencere oluştururken konum ve zamanla gibi detaylara da  karar vermeniz gerekir. Google’a göre bir pop-up açılış sayfasının %30’unu kaplamalalıdır. Buna uygun olarak oluşturacağınız bir reklamla istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Pop-up Reklamları Avantajları Nelerdir?

Pop-up reklamları dünyaca ünlü markalar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Pop-uplar ziyaretçilerle marka arasında bağ kurmanın iyi bir yoludur. Bu reklamları kullanmak işletmeler için bir takım avantajlar sağlamaktadır. Bunlar;

  • SEO dostu, güvenilir bir açılır pencere oluşturulması arama motoru sonuçlarında yükselmey, sağlar.
  • Sitenin abone sayısını arttırmak ve E-posta listesini büyütmeye yardımcı olur.
  • Belirli kriterlere uygun olarak hazırlanan bir açılır pencere kullanıcı deneyimini iyileştirecektir.
  • Pop-up reklamlar belirli bir içeriği tanıtmak, reklamlar ve kampanyalar duyurulabilmek için iyi bir yoldur.
  • Kullanıcıların siteden ne kadar çabuk ayrıldığını anlayamaya yardımcı olur. Kullanıcıların sitee daha fazla zaman geçirmesi için e-posta, telefon numarası ve diğer bilgilerin paylaşılması için bir pencere açılabilir.

Chrome’da Pop-Up Engelleme Nasıl Yapılır?

Google Chrome mobil ve masaüstü cihazlarımızda en sık kullandığımız arama motorudur. Eğer Chrome’u varsayılan ayarlarda kullanıyorsanız pop-uplar engelli olacaktır. Ancak yine de pop-uplarla karşılaşıyor ve bunları kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Chrome’a girdikten sonra sağ üstte bulunan üç noktadan ayarlara tıklayın.
  • Site ayarlarına tıkladıktan sonra pop-uplar ve yönlendirmeler bölümüne tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekranda “sitelerin pop-uplar göndermesine ve yönlendirmeler kullanmasına izin verme” seçeneğini işaretleyin.

Pop-uplar bir sitede yapılan düzenlemeleri ve varsa kampanya ve indirimlerden haberdar olmanın en kolay yolu olduğundan engelleme yapmamanızı öneririz.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık