Tümü

Green Marketing Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Faprika
E-Ticaret

Green Marketing bir diğer ismi ile yeşil pazarlama, çevreci bir anlayışa uygun olarak hayata geçirilen pazarlama yöntemidir. Özellikle günümüzde Green Marketing daha yaygın hale gelmiştir. Satış sırasında tüm işlemler çevreyi korumaya dönük şekilde yapılmaya çalışılır. Örneğin; satılan ürünün paketi, satış sırasında kullanılan aletler ve diğer işlemler çevre dostu ürünler kullanılarak yapılır.

Green Marketing Nerelerde Kullanılır?

Geçmişten bugüne bilim ve teknoloji sürekli olarak gelişmiştir. Bu sayede insanlar daha da bilinçli halde gelmiştir. Neyin zararlı ya da neyin faydalı olduğuna daha çok dikkat edilmeye başlanmıştır. Bu durum zamanla hayatın her alanına yansımıştır. Hatta çevre dostu insanlar ve üreticiler sayesinde ticaret alanında bile çevre dostu ürünler üretilmeye başlanmıştır. Arabalar, kıyafetler, gıda ambalajları, poşetler, pet şişeler ve daha pek çok ürün çevre dostu şeklinde üretilmektedir.

Green Marketing Yeni Müşteri Bulmaya Yardımcı Olur!

Green Marketing yeni müşteri bulmaya yardımcı olur ve şirket gelirlerini en üst seviyeye çıkarır. Çünkü yeni bir alan olduğu insanların dikkatini çekmektedir. Ayrıca bilinçli tüketicilerin sayısı oldukça fazla olduğu için yeşil pazarlamaya daha çok ilgi gösterirler. Çevreci insanlar, bir şey satın alırlarken ürünlerin üzerine bakarak çevre dostu olup olmadığını kontrol ederler.

Green Marketing Güven Kazanmayı Sağlar!

Green Marketing güven kazanmayı sağlar ve piyasada kalıcı olmaya yardımcı olur. Çünkü insanlar doğaya ve topluma saygılı olan kişileri genelde daha güvenilir bulurlar. Örneğin; iki tane aynı özeliklere sahip ürünlerden bir tanesi green marketing etiketine sahipse ve fiyatları eşitse, insanlar doğayı korumak için yeşil etiketli ürünleri tercih ederler. Daha sonraki alışverişlerinde ise yine aynı satıcının ürünlerini almaya özen gösterirler. Bu durum bir süre sonra güvene dönüşür ve satıcı halk arasında olumlu bir itibar kazanır.

Green Marketing, Giderlerin Azalmasını Sağlar!

Green Marketing, giderlerin azalmasını sağlar ve uzun vadede şirketin kar etmesine yardımcı olur. Örneğin; ofiste kullanılan masalar, sandalyeler, kağıtlar, diğer eşyalar geri dönüşüme uygunsa ya da doğayı koruyan malzemelerden yapılmışsa hem şirketin ekonomisine hem de ülkenin ekonomisine olumlu şekilde döner. Çünkü tüm bu malzemeler direkt olarak çöpe gitmez. Bunun yerine geri dönüşüme giderek bir kısmı şirketin kasasına girmiş olur. Bu olay uzun vadede düşünüldüğünde ciddi şekilde kar elde edilir. Günümüzde de büyük alışveriş merkezleri, zincir marketler ve ünlü markalar Green Marketing çerçevesinde adımlar atarak kar elde etmektedirler.

Green Marketing, Küresel Isınmanın Gecikmesine Katlı Sağlar!

Green Marketing, küresel ısınmanın gecikmesine katkı sağlar ve daha yaşanılır bir dünyanın gelecek nesillere bırakılmasına yardımcı olur. Son yılların en büyük sorunlarından bir tanesi de küresel ısınmadır. Tüm ülkeler küresel ısınmaya engel olmak için çeşitli yolları denerler. İşte onlardan bir tanesi de Green Marketing yani yeşil pazarlamanın yaygın hale getirilmesidir. Ülkeler, bu şekilde biraz da olsa küresel ısınmaya engel olmaya çalışırlar. Böylece Green Marketing sayesinde gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak için ciddi adımlar atılmış olur.

Green Marketing Satışına Örnekler!

Green Marketing satışına örnekler incelendiğinde ilk karşımıza çıkan dünyaca ünlü kahve şirketleri olur. Starbucks ve benzeri kafelerde tek kullanımlık yüzde yüz geri dönüşüme uygun çevre dostu kağıt bardaklar kullanılmaktadır. Bu sayede her bir kağıt bardak doğaya zehir olarak karışmak yerine tekrar geri dönüşüme kazandırılarak kullanıma hazır hale getirilmektedir. Ayrıca kafeler geri dönüşüm sayesinde kendilerine bir ek gelir kapısı açmaktadırlar.

Green Marketing satışına bir diğer örnek ise ünlü giyim markası Mavi olmaktadır. Hatta geçtiğimiz günlerde bu konuya dikkat çekmek için ve farkındalık uyandırmak için ilgi çekici bir reklam filmi çekilmişti. Mavi tarafından üretilen bazı kıyafetlerin geri dönüşümlerden elde edilen pet şişelerden yapıldığı reklam filminde anlatılmıştı. Bu sayede hem ucuz fiyata ürün elde edilmiş oldu hem de Green Marketing kurallarına uyularak çevreye katlı sağlanmış oldu. Bu iki şirket dışında yeşil etiketli ürün satan pek çok şirket bulunmaktadır. Özellikle son 10 senedir gelişen teknoloji ile birlikte geri dönüşüme kazandırılan atıkların sayısı daha fazla olduğu için şirketler bu konuya verilen önemi artırmıştır.

Diğer Yazılar

Mesaj atın arayalım!

Bize bir e-posta atın ve projeniz hakkında bilgi verin ya da sadece merhaba deyin!
En kısa sürede size geri döneceğiz.
Ar-Ge Merkezi
YTÜ İkitelli Teknopark,İç Kapı No: 1/Z,Başakşehir – İstanbul
Telefon: +90 850 333 1 523
E-Posta: info@faprika.com
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yukarı Çık